PRIJAZNO VABLJENI NA TRADICIONALNI

15. POHOD PO HMELJSKI POTI

v soboto, 26. avgusta 2017.

 

Po uvodnem nagovoru hmeljarskega starešine in princese ter župana Občine Žalec bomo na pohod krenili ob 9. uri izpred Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.

 

Približno 14 km dolga ravninska pot nas bo najprej vodila do Dvorca Novo Celje, nato med hmeljišči do krajinskega parka Ribnik Vrbje, ob Savinji in hmeljiščih do Rimske nekropole, ki si jo bomo lahko tudi ogledali. Iz Šempetra se bomo po poti med hmeljišči vrnili v Žalec – tokratni cilj bo pri Fontani piv Zeleno zlato.

 

Med potjo in na cilju nas bodo s svojo ponudbo razveselila turistična in ostala društva, pričakalo vas bo tudi kakšno presenečenje, preizkusili se bomo v ročnem obiranju hmelja, na cilju pa vas bomo pogostili s pravo »obirovsko južino«, seveda ne bo manjkala tudi dobra domača glasba.

Hmeljska pot je ena izmed najlepših tematskih poti v Sloveniji.

 

Prijavnina znaša 10 EUR, zanjo pa boste prejeli uporabno darilo, okrepčila med potjo, ugodnost za nakup vrčka s čipom za Fontano piv Zeleno zlato in malico na cilju pohoda, si ogledali Rimsko nekropolo ter Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.

 

Če bo deževalo, prireditve ne bo.