Novice

  19.01.2015: Planinsko društvo Pošte in Telekoma Celje bomo letos poskusili narediti 19.04. "Pohod po mostovih Benetk", seveda če bo dovolj interesentov (najmanj 40 bi nas moralo biti). Ta prireditev poteka že 37.-tič, ko benečani slavijo svoj prihod na to območje. Na tem pohodu smo bili že štirikrat (lahko si pogledate fotografije iz leta 2007 , 2008 , 2009 in 2010 ). Leta 2011 pa smo morali pohod odpovedati zaradi premalo prijavljenih. Okvirna cena enodnevnega izleta naj bi bila okoli 40 EUR, razpis pa lahko pričakujete nekje okoli polovice februarja. Če bi se želeli udeležiti, vas lahko evidenčno zapišem, dejansko dokončne prijave pa bodo potekale po objavi razpisa. Tukaj lahko vidite, kako benečani odštevajo dneve in sekunde do začetka dogodka.
Pokličite, oglejte si Benetke tam, kjer vas nobena turistična agencija ne bo peljala!

 

  24.12.2014: Ko sem decembra dobil v nabiralnik revijo Planinski vestnik in z njo položnico za naročnino za drugo leto, sem bil kar malo razočaran! No, zraven je bil tudi izračun, da če sem član "B" namesto "A" in plačam naročnino na PV celo prihranim. Veste, meni je pa najbolj zoprno, če mi hoče nekdo ki mi ni blizu nekaj prihraniti! Takoj dobim občutek, da me hoče nategniti (primerjava z politiki je zgolj namerna!!!). Zato bom upošteval dopis nad položnico in bom namesto članarine "A" plačal članarino "B", vestniku se bom pa (sicer s težkim srcem) odpovedal. Pa ne, da nebi imel tistih 30 EUR ali da mi sama revija nebi bila všeč, samo nategniti se ne pustim! Sedaj imajo naklado 6.000 izvodov, pa upam, da se jim bo s to potezo krepko povečala. Bomo videli.

 

5.10.2011: Evo, tudi to smo preživeli! Ker je stari srežnik že pešal, sem nabavil novega, manjšega, bolj zmogljivega, neslišnega. Ker pa zamenjava ni tako enostavna, so se pojavile med zaganjanjem novega  težave in posledično tudi mrki. Vendar je strokovnjak to vse porihtal in sedaj mislim, da imami za par let mir. Vsaj upam tako.

Takole pa izgleda škatlica, v kateri je zapakiran računalnik, v katerem so vsebine strežnikov "rias.si", "pdrustvo-ptce.si" in "skoberne.si". tukaj so vse moje in vaše slike, maili in vse kar vidite, ko odprete eno od navedenih strani.
 

19.02.2011: Žal se je zadeva zapletla z nepričakovane strani. Dosedanji internetni ponudnik TRIERA ima namreč svojstvene omejitve za zasebne uparabnike, katere pa na žalost onemogočajo postaviti strežnik doma (za poznavalce - zaprte ima namreč vhodne porte od 0 do 1023 - da še kdo ne nasede!). Tako sem presedlal k AMIS-u, to pa je seveda terjalo svoj čas. Tam niso delali nikakršnih težav, strežnik je postavljen in samo malo potrpljenja, da poažuriram slike, z vabili sem na tekočem (kolikor sem jih pač v tem času dobil). Moji maili delajo vsi zopet normalno, dodatni je samo martin@skoberne.si. Še naprej se bom trudil vas oskrbovati z vabili društev, katera mi jih pač pošiljajo in s slikami, tako svojimi kot s slikami prijateljev. Sicer mi pa lahko vse pripombe, tako dobronamerne kot tudi vse ostale napišete na mail, če pa želite, da vaše pisanje še kdo vidi pa v rubriko "KNJIGA GOSTOV" (seveda, če mi vaš komentar ne bo všeč, ga bom poč pobrisal). Mislim, da je to dokončna rešitev, stran bo z vami, dokler jo boste obislkovali oz. dokler bom imel voljo in moč, da jo urejujem.

 

11.01.2011: Zaradi fizične selitve strežnika na drugo lokacijo bo moteno delovanje spletnega portala od petka 21. januarja 2011 pa do kokončne instalacije in testiranja na novi lokaciji. Zadeva bi sicer morala delovati že v soboto (22-tega) popoldan, vendar, saj veste - lahko ima vmes tudi hudič ali pa znani Murphy. V tem času tudi ne bo možno pošiljati e-pošte na naslov martin.skoberne@rias.si, ampak bi vas prosil, da kakšno nujno sporočolo (slike naj, prosim, malo počakajo) pošljete na naslov: martin.skoberne@triera.net. Vsekakor se bomo potrudili, da bo mrk čimkrajši. Obenem pa je to tudi priprava na seltev moje strani pod mojo lastno domeno (www.skoberne.si), katero bomo aktivirali v februarju. Ja, pa srečno v letu 2011!

 

22.6.2009: Kot sem pravilno napovedal v prejšnjih novicah dve leti nazaj, smo imeli res mir od takrat.
Danes ponoči pa so bili mojstri modrikastega dima zopet na delu in mi smo doživeli internetni mrk. Klasika: pri nabavi tobačnih izdelkov izven delovnega časa je pač treba razbiti telefonsko omarico, potrgati vse žice in nakup se lahko začne. Baje so kupce že dobili, telefonisti so pa tudi povezali nazaj tistih 200 žic. Tako bodo slike tega vikenda že jutri lahko na ogled, stran bo pa zopet delovala do naslednje nočne nabave cigaret.

 

1.10.2007: Kakor ste lahko videli, je bila moja stran nedosegljiva od petka 28.9, pa do danes. Razlog – kot pred dvema letoma – vlom v trgovino pod našimi poslovnimi prostori. Zopet je nastradala telefonska omarica, vse žice so mojstri noči potrgali in telefonskim rokodelcem je šele danes uspelo vse skupaj zlimati. Lopovi so baje vlomili v noči na petek kar skozi glavna vrata, navkljub kupom kamer, neprebojneih stekel, kovinske rešetke. Neuradno so odpeljali za cca 60.000 EUR robe, torej bi morali mi imeti sedaj kakšne dve leti mir. Da pa bi naša roka pravice lopove dobila? Sprejemam stave!

 

12.12.2006: No, pa smo tudi to doživeli in upam, preživeli. D-dos napad namreč. Je bila noč, ko smo imeli kar preko štiri milijone zahtevkov za našo stran, kar je seveda povzročilo praktično zastoj serverja. Ker težave nismo mogli rešiti tako enostavno, smo pač dali na stran geslo, kar pa je, kljub temu, da je bilo napisano, povzročilo kar nekaj težav pri vas, dragi prijatelji. Če se bo zadeva ponovila, bomo zopet dali stran pod geslo, ki je zelo enostavno:

Uporabnik: martin,

Geslo: martin

Pa obilo užitkov še naprej!

 

14.8.2006: Ker je vremenska napoved zanimiv podatek za vse ljubitelje gora, pa tudi ostale, sem danes na mojo stran dodal tudi link na 10 dnevno vremensko napoved na strani krtina.com. Upam, da vam bo v korist.

 

6.3.2006: Včerajšnji pohod na Arihovo peč je bil zaradi slabega vremena odpovedan, tako naj bi bil pohod prestavljen na nedeljo 12.3.2006. Obvestilo še sledi.

 

4.11.2005: Pod gumbom »Vabila/Obvestila« sem po dogovoru dodal možnost, da lahko obiskovalci vnesejo svoje želje za izlete v letu 2006. Zaenkrat je to omogočeno samo za PD Celje – sekcija ZZZV, če pa bi bile podobne želje tudi za ostala društva, pa lahko tudi to uredimo. Vpiše lahko vsak poljubno število izletov, stvar vodstva sekcije pa bo, da naredi razumno izbiro oz. upošteva tiste predloge, za katere smatra, da so izvedljivi. Vsa društva obstojajo zaradi članov, tako, da je prav, da prav člani sodelujejo pri kreiranju repertoarja izletov – in tu imate dodatno možnost izraziti svoje želje, kam bi radi šli vi, ali pa ste kje bili in smatrate, da bi bilo tudi za druge zanimivo, da vidijo kar ste videli vi.


5.10.2005: Žal je bila moja stran dne 4.10. (včeraj) nedosegljiva. Vzrok za to je dokaj banalen. Mi imamo poslovne prostore v Celju na Plinarniški ulici 4. V pritličju zdradbe je tudi firma, katera vrši veleprodajo tobačnih izdelkov. E, tam so okrog polnoči vlomili, da pa so si vlomilski mojstri zagotovili mir pred varnostniki, so lepo v telefonski omarici na zunanjem zidu stavbe potrgali vse žice. Tako so delavci Telekoma pridno "štukali" neverjetno količino žic kar cel dan, preden so telefonijo in ostale komunikacijske poti zopet usposobili. To jim je uspelo šele danes dopoldan. Tako si lahko slike in ostale zadeve zopet nemoteno ogledujete, seveda do takrat, ko bo lopovom zmanjkalo cigaret in bodo prišli zopet v nabavo. Ni pa verjeti, da bi jih naši vrli policisti ujeli, saj se vlomi kontinuirano pojavljajo odkar TRAFIKA v naši stavbi obstoja.


14.09.2005: Danes sem planinskemu prijatelju rešil slike, katere je po pomoti pobrisal s spominske kartice. Čeprav je preko naslikal že 18 slik, sem še vseeno uspel obnoviti preostale slike. V primeru, če se vam to zgodi, je dobro vedeti, da slike niso izgubljene, pa čeprav so pobrisane s kartice ali celo če kartico formatiramo, lahko s posebnim programom slike še oživimo.


23.08.2005: Dokončno sem se odpovedal turi na švicarksi Dom zaradi težav v križu. Tako ne bo nič atraktivnih slik tega  4.545 m visokega velikana. Pa drugič.


20.07.2005: Danes sem testno postavil posodobljeno stran. Dodana je bila "KNJIGA GOSTOV", v katero lahko vsak vpiše poljubno sporočilo. To sporočilo lahko vidijo vsi obiskovalci, če pa je pred vpisom označeno kot "PRIVAT" pa samo administrator, to sem jaz.