Dimnik TET

TET-360m visok dimnik v Trbovljah

Letošnji vzpon na Široko peč je dobil nadgradnjo-dimnik. Martinovo,dan ko se mošt spremeni v vino,dan ko smo se tudi mi spremenili.Postali smo bogatejši za novo izkušnjo.Stali smo na vrhu najvišje betonske zgradbe v Evropi in sedme na svetu! Ja,to pa je poseben občutek-noro,nepozabno.
Ste vedeli,da je tak objekt v Sloveniji,v Trbovljah? Hvala gospodoma Matjažu in Branetu,ki sta nam omogočila tako lepo izkušnjo. Tehnične podatke o dimniku lahko najdete na spletu,rekel bom samo to,da sta objekt in infrastruktura glede na starost v zavidljivo dobrem stanju.Plezanje na dimnik je relativno varno,če upoštevaš določena pravila.Čelada,pas in rokavice ter dobri čevlji so obvezni.Paziti pa je treba,da nimaš s sabo odvečne krame,ki ti lahko pade na plezalca pod tabo!Vse moraš imeti pripeto nase,tudi posodo z vodo.Pa seveda kondicija in precej moči v rokah,ki tu zares trpijo.Aja pa višina!
Primerjave s skalo ni.Tu je drugače,a ne nemogoče.
Na dimnik se pleza na lastno odgovornost!!!
Danes je bil prelep,topel,sončen dan in razgledi veličastni.Videli smo tudi Kamniške in Triglav.Marjan je praznoval rojstni dan,Peter pa je postavil starostni rekord na dimniku.
Verjetno bomo dočakali tudi prvo poroko na dimniku!?
Upam,da bo lastnik objekta spoznal njegov potencijal,ga primerno vzdrževal in tržil.Tak objekt lahko v dolino pripelje veliko adrenalinskih turistov in predstavi Slovenijo svetu.