Cima del Vallone

Cima del Valone-2368m,Cima Piccola della Scala(Mala Lojtrica)-2099m,21.7.2016 alpinistični vzpon I.-II.

Polni vtisov od včeraj smo se zjutraj podali novim doživetjem naproti.Pot nas je v spremstvu gamsov vodila na Forcello Valone.Od tu po razgibani Via normale skozi kanale in preko polic na Cimo del Valone.Ko smo se z vrha zazrli v včerajšnji cilj,Visoko belo špico,smo obnemeli.Od tu je pogled nanjo najlepši!
Mogočen beli stolp s strmimi stenami kipi v nebo kot mogočna,neosvojljiva trdnjava.Pa vendar nanjo vodijo najlepše smeri v Julijskih Alpah.
Z očmi smo sledili našemu pristopu po navpični steni do vrha in še enkrat podoživeli včerajšnjo turo.NEPOZABNO!Še se vidimo!
Sestopili smo nazaj na sedlo in mimo bivaka Gorizia spotoma skočili še na Malo Lojtrico(Cima Piccola della Scala),ki se pne med dolinama Mrzle Vode in Belega Potoka.Ime gore naj ne zavede.Mala Lojtrica ni ne mala,ne lahka.Vrh pa kot rezilo noža.Oster in tanek.Tako ozek,da niti skupinske nismo mogli posneti.
Do danes še nisem stal na tako ostrem vrhu.Spust po vrvi in povratek v dolino s trojno dozo adrenalina.Ob poti posuti s cvetjem smo srečali družino kozorogov, ki se ni dala motiti med popoldanskim počitkom.S predirnim žižgom pa nas je svizec opozoril, da ga motimo pri zavijanju čokolade in frknil v svojo luknjo.
Toliko lepega v samo dveh dneh.Hvala vsem za dobro družbo in nepozabno doživetje.
Lep pozdrav Božo