Monte Bivera

Monte Bivera - 2474m , 30.1.2016

Skozi Val Pesarino do Casere Razzo - 1739m.Od tu po poti 210 na planino C.ra Chiansavett in naprej na forcello del Bivera.In že smo na razglednem vrhu.Spodaj gosta megla iz katere kipijo v modro nebo mogočni vrhovi.Nepozabni razgledi!
Tura lepa,sneg nepredelan,ne drži,hoja kar naporna,vršni greben kopen,vrh pa v snegu in ravno dovolj prostoren,da se nas je vseh 14 stlačilo za skupno fotko.
Na povratku postanek v Rifugio Ten.g.Fabbro.
Dolili smo tekočine in prijatelji so mi lepo zapeli Vse naj...in mi čestitali za okroglo. Kot se spodobi,sem častil.Še dobro da je Karl "zrihtal" večje penzije.Dodatek je gladko stekel po grlu pa kot bi rekel Karl - "boli nas džoko!"

Ko se spominjam nazaj,sem začel hoditi s Petrom in prijatelji leta 2011.Do danes sem v spremstvu Petra in prijateljev opravil veliko letnih in zimskih tur,spoznaval sem ferate,čare brezpotij,kot tudi plezanja.Veliko vzponov je bilo zelo zahtevnih. Stal sem na vrhovih,ki jih sam ne bi nikoli osvojil.Vedno smo se imeli lepo,vzdušje pa vedno prijateljsko.
Še enkrat hvala Petru za dober izbor tur in varno vodenje,Franciju za tehnično podporo(zemljevidi in GPS) in varne prevoze,vsem ostalim pa za dobro družbo.
Prijatelji,lepo je v vaši družbi,nabralo se je veliko lepih spominov,v življenju pa je itak le to kar šteje!
Hvala in varen korak na naslednjih turah

Božo