Lepenatka in rogatec


Vabilo

LEPENATKA ~ ROGATEC, 8.10.2017

Peljali smo se proti Mozirju, Gornjemu gradu ter naprej proti cerkvi sv. Lenarta, od koder je običajni pristop na LEPENATKO (1425 m) in na ROGATEC (1557 m). Obema vrhovoma je skupen le fantastičen razgled. Lepenatka je položna, prijazno zaobljena ter dostopna za prav vsakega pohodnika, medtem ko Veliki Rogatec (imenovan tudi Rogač ali Mrtvi menih), kaže povsem drugačen obraz.
Na pot smo se odpravili na višini 929 m ter se mimo cerkve sv. Lenarta, mimo bistrega potočka, skozi gozd in na travnato in s praprotjo poraslo jaso napotili v strmino - na vrh Lepenatke. Z vrha smo občudovali obsijano Ojstrico in osrednje Kamniške gore, pa na Golte, Menino planino, Kranjsko reber in seveda na bližnji Rogatec. Spustili smo se na sedlo Kal, kjer so bivak planinci PD Gornji grad ravno obnavljali. Na drugi strani pa smo zagrizli v strmino na skalnat Rogatec. Občudovalo nas je tudi sonce, tako da smo se s prijetnimi občutki podali še naprej po grebenu vse do vrha. Po malici in seveda fotografiranju, pa navzdol k Sp. Šehu ter do avtobusa.
Jesenski čas je radodaren z enkratnimi obarvanimi listi listnatega drevja, pa še s sadovi gozdov. Nismo mogli mimo čudovitih jurčkov, ki so nas vabili. Tako smo se vsak po svoje obogateni in zadovoljni vračali domov.