Mljet


Vabilo

Od 17. do 23. 9. 2018

Mljet je eden najbolj zelenih otokov na Jadranu in po velikosti osmi otok na Hrvaškem. Na otoku je le en hotel, zato je bilo omejeno število prijavljenih; pa vseeno se nas je zbralo za dva avtobusa. V teh nekaj kratkih dnevih smo obhodili Mljetsko planinsko pot, se namakali v morju, uživali v prijetni družbi, kolesarili, po svoje raziskovali, pa še kaj ... Mislim, da ni bilo nikomur dolgčas.
Prebivali smo v osrčju Nacionalnega parka Mljet, ki obsega 5375 ha in približno eno tretjino otoka. Tu je že od leta 1960 zaščiteno območje in zato tu uspeva bujno rastje in tudi živalski svet je pester. Z borovimi gozdovi je park poraščen 90 %. Mljet je zelo razčlenjen otok z mnogimi skritimi zalivčki in čudovitimi plažami. Zanimivi sta dve slani jezeri (Veliko in Malo), z otočkom ... pa še čudoviti razgledi s hribčkov Mljeta! Čeprav najvišji dosega le 512 m, pa teh hribov nikakor ni za podcenjevati. Otok je zelo poraščen in prepreden s stezami (planinska pot je dobro označena), se ni težko izgubiti. Rangeri so ravno te dni iskali izgubljenega turista in seveda so ga našli na težko dostopnem terenu živega in zdravega, le zaskrbljenega.
Marsikaj se je dogajalo in kljub vročini (saj sonca in lepega vremena smo bili veseli!!), so ti dnevi vse prehitro minili! Nekaj našega razpoloženja vam lahko prikažejo slike, nikakor pa to ni vse ...

Lep pozdrav Franja!