Spoštovani !

 

Planinsko društvo Zreče že 33. zapovrstjo pripravlja spominski pohod Po poteh Pohorskega bataljona od Koče na Pesku do Osankarice in Kota.

Tudi člani naših društev, Društva XIV. divizije Laško, Planinskega društva Laško, OZVVS Laško, Sever Laško in OZSČ Laško smo se že preizkusili na tej poti in dali svoj doprinos pri obuditvi spomina na herojske dni iz polpretekle zgodovine, še posebej na delovanje in končno, junaško -  a žal pogubno dejanje Pohorskega bataljona pri Treh žebljih. Prav je, da se teh dogodkov vedno znova spomnimo in pripomoremo ohranjati spomin na naše pokončne in pogumne prednike.

 

Udeleženci pohoda bomo v soboto, 08. januarja 2011 na pot krenili z avtobusom z avtobusne postaje Laško ob 06.00 uri in pot nadaljevali do Rogle ter Koče na Pesku, kjer se bo pričel spominski pohod. Pohodnike pot vodi preko pohorskih mokrišč do Treh žebljev in Osankarice, kjer bo krajši postanek z možnostjo ogleda spominske sobe. Po postanku se spustimo do Kota, od koder nadaljujemo z avtobusom do dvorane v Zrečah, kjer bo organiziran topli obrok in družabno srečanje. Vrnitev je predvidena v poznih popoldansko večernih urah.

Peš hoje je za približno 4 – 5 ur, odvisno od vremenskih razmer.

 

Pohodniki se pohoda udeležujejo na lastno odgovornost

 

Udeleženci prispevajo za kritje stroškov 15,00 €.

 

Informacije in prijave so možne do 05. januarja 2011 v pisarni društev na Trubarjevi 3 v Laškem ali na tel. št.: 041-885-237.

 

Do zasedbe avtobusa imajo prej prispele prijave prednost. 

 

Pohodnikom priporočamo vremenu primerno obutev, kak napitek za na pot in obilo dobre volje, ure pa naj puste doma.

 

                                                        Na snidenje!

Laško, 15.12.2010