Planinsko  društvo  Fram

 

OLIMP-GORA BOGOV

 

 

    

 

 

Planinci PD Fram, se po letu ali dveh, spet odpravljamo odkrivat lepote južnega Balkana in še malo naprej. Odpravljamo se na najvišji vrh Grčije, mitološko goro Olimp. Vmes pa se bomo ustavili še na Meteori.

Meteora - mesto molitve in iskanja notranjega miru. Zanimivo samostansko naselje je nameščeno na visokih prepadnih skalah, ki se strmo dvigajo na severozahodnem robu Tesalijske ravnice. Edinstvena, raznolika pokrajina ter samostani, ki gnezdijo na vrhovih posameznih stolpičev zbujajo pri obiskovalcih mešane občutke občudovanja in strahospoštovanja. Meteora je danes pomembna grška turistična znamenitost pod zaščito Unesca in zelo privlačna točka za planince in plezalce iz vsega sveta.

Izlet bo izveden v sodelovanju s turistično agencijo Balkanika iz Maribora, specializirano za planinska potovanja.

Da vam vzbudimo željo po odkrivanju novih krajev, vam v nadaljevanju v nekaj točkah posredujemo program potovanja. Izlet bo potekal od 15. do 20. septembra.

1.dan:

Odhod posebnega avtobusa (predvidoma) ob 22.00 uri iz DTV Partizan -Fram. Peljali se bomo po avtocesti mimo Beograda in Niša do Preševa, kjer prestopimo mejo med Srbijo in Makedonijo. V Skopju se nam pridruži lokalni vodnik (Ljubo). Nadaljujemo z vožnjo do Bitole.

2.dan:

Predviden prihod v Bitolo okoli 14.00 ure. Nastanitev v hotelu v NP Pelister. Po osvežitvi sledi krajši sprehod do razgledne točke imenovane Jorgov kamen, od koder je prekrasen pogled na Bitolo. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3.dan:

Po zajtrku vožnja proti grškemu mestecu Litokhora. Postanek za ogled samostana Varlam, ki je dobil ime po samotarju Varlamu, ki je v 14. stoletju na skali kjer danes stoji samostan postavil malo kapelo. Obiskali bomo tudi samostan Sveta Trojica, obdan z neverjetno lepo okolico. V ospredju je veličastna skala okronana s Sveto Trojico, v ozadju pa dolina reke Pinios ter vrhovi planinskega masiva Pindos. Pogled na okolico s te, najbolj atraktivne točke na Meteori je zares nekaj posebnega. Vožnja do Litokhoroa,  nastanitev, večerja in nočitev.

4.dan:

Vzamemo Lunch pakete in se, predvidoma ob 04.30 uri z avtobusom najprej odpravimo do našega izhodišča, Prione (1110 m). Vzpon na vrhove Olimpa se začne predvidoma okoli 06.00 ure. Do koče A, kjer se osvežimo, je približno 3 ure hoje. Nadaljujemo vrha Olimpa-Mitikas na 2917mnv (dodatne 3 ure hoje). Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5.dan:

Po zgodnjem zajtrku sledi vožnja do Prione (1110m), od koder se podamo na predvidoma 3-4 urni pohod  skozi prekrasni kanjon reke Enipeje. Sedem krat prečkamo kanjon preko lesenih mostičkov, pot pa nas bo peljala mimo jame Sv.Dionizija iz XVI st., ter mimo prekrasnih slapov. V Litokhorou vstopimo na  avtobus in se odpeljemo proti Skopju (približno 5 ur vožnje). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6.dan:

Ob 05.00 uri zapustimo hotel, s seboj vzamemo Lunch-pakete. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, predviden prihod v poznih večernih urah.

 

Cena: 335,-€

Pri udeležbi min: 40 oseb

Cena vključuje:

-          avtobusni prevoz na določeni relaciji;

-          vse vstopnine, mitnine, cestnine in parkirnine;

-          vstopnine v posamezne sakralne objekte ki so navedene v programu;

-          pripravo, organizacijo in vodenje izleta.

Doplačilo na licu mesta:

10€/oseba – vodnik

Po želji uredimo skupinsko nezgodno zavarovanje z asistenco ELVIA  (5€/osebo).

 

Prijave zbira: Leon Vrhovšek (041 834 633)

 

PRIJAVA ZA IZLET

 

 

Ime in priimek:............................................................................................................................

Rojstni datum:……….................................................................................................................

Stalno prebivališče:.....................................................................................................................

Telefonska številka:.......................................................................

Elektronski naslov:.........................................................................

 

Ob rezervaciji se vplača akontacija, v višini 30%, ostanek se poravna 14 dni pred odhodom.

Prijave zbiramo do 31. marca, oziroma do razpoložljivosti.

 

S podpisom te prijave jamčim za točnost podatkov v prijavnici in sprejmem zapisane pogoje. Obvezujem se, da bom stroške izleta poravnal na dogovorjen način in v dogovorjenem roku.

 

 

 

____________________________________

podpis