PLANINSKO DRUŠTVO CELJE - MATICA                                               

Vodniško-pohodniški odsek

Stanetova 20, 3000 Celje

Tel.: 03 492 4850, 051 338 358                                                        Celje, 29.5. 2018

 

MOKRICA(1853m)

     

Planinsko društvo Celje - Matica vas v soboto, 2. 6. 2018, vabi na planinski izlet v Kamniško – Savinjske Alpe z vodnikom PZS Draganom Pavlovićem.

Odhod udeležencev je ob 5 30. uri izpred Telekoma (Lava).

Na vrh Mokrice se bomo povzpeli po zahtevnem brezpotju.

 

Peljali se bomo mimo Mozirja, skozi Gornji Grad, čez Črnivec do Kamniške Bistrice. Pod spodnjo postajo žičnice zavijemo levo čez most v dolino Korošice, kjer parkiramo.

Ko se opremimo, poiščemo stezico in se po njej začnemo  v ključih strmo  vzpenjati v smeri Medvedje jame (Mokriške jame).Ko pridemo do križpotja nadaljujemo po levi strmi  stezici,ki nas tudi s pomočjo žične vrvi pripelje do podrte lovske koče. Od tu nadaljujemo strmo navzgor in po slabih treh urah hoje pridemo do Medvedje jame(1500 m). Nadaljujemo do zapuščene planine Ovčarije, prečimo desno do travnatega roba in po strmem travnatem rebru do vršnega grebena,kjer 10 minut pod vrhom stopimo na markirano pot. Do vrha skupaj okoli 5 ur.

Z vrha sestopimo preko travnikov v kotanjo med Kompotelo,Vrhom Korena do planine Košutna,nadaljujemo do južnega roba planine Koren in po grapi v dolino do izhodišča.

Skupaj hoje okoli 8 ur.

 

OBVEZNA OPREMA: primerna gorniška obutev, čelada,pohodne palice

 

STROŠEK PREVOZA: 10 €

 

PRIJAVE: V DRUŠTVENI PISARNI ALI NA SPODAJ NAVEDENO TELEFONSKO ŠTEVILKO

V-PO PD Celje - Matica

Dragan Pavlović, vodja izleta, 041 442 993