PLANINSKO DRUŠTVO  C E L J E - MATICA

Planinska sekcija ŠMARTNO v R.d.

 

VABI   NA

9.TRADICIONALNI  POHOD  PO

JUŽNIH  OBRONKIH  ŠMARTNA v R. d.

 

Pohod bo v NEDELJO, 9. 11. 2008 

 

Odhod ob 9.00 izpred Kulturnega doma

 (Cerkev Sv. Martina) Šmartno v Rožni dolini

 

Pot nas bo vodila preko Otemne do naselja Brezova. Tam se spustimo k obali  Šmartninskega jezera, ga obhodimo po vzhodni strani. Krajši postanek je predviden pri gostišču Grad, nato nadaljujemo preko pregrade skozi naselje Slatina, mimo graščine Perešnik in se drugič ustavimo pri trgovini Klenovšek.  Skozi naselje Gorica nas pot pripelje na markirano stezo, ki vodi na pobočje Šentjunegerta. 

     V dobrih 4 urah zmerne hoje bomo na najvišji točki pohoda, to je pri planinskem domu ob cerkvici Sv. Kunigunde na Gori.  Planinska postojanka PD Galicija je ob nedeljah odprta skozi vse leto.  V dobri ure zmerne hoje smo nazaj v Šmartnem pri cerkvi Sv.Martina kjer smo zjutraj odšli na to zanimivo pot, med polja in naselja druge največje krajevne skupnosti v mestni občini Celje.

 

Pot ni zahtevna je pa ponekod potrebno prečiti neutrjeno travnato površino ali z listjem posuto gozdno stezo, tako da je možnost zdrsa večja če nimate ustreznih čevljev.  Oblačila naj bodo primerna vremenski napovedi saj bo pohod v vsakem vremenu.

 

V nahrbtniku ne bo odveč kaj za pod zob ali kakšen napitek in pelerina. Zložljive pohodniške palice bi vam utegnile biti v dragoceno oporo proti vrhu katerega izmed hribov.

 

Pohod je primeren za vse starostne skupine - še posebej  celotne družine.

Vabljeni na pohod   v  Šmartno, ki je tako blizu in ravno prav daleč  hkrati

 

        Planinska  sekcija  ŠMARTNO