PLANINSKO DRUŠTVO  C E L J E – MATICA

Planinska sekcija ŠMARTNO v R.d.

 

VABI   NA

TRADICIONALNI  26. POHOD  PO

SEVERNIH  OBRONKIH

 ŠMARTNA v Rožni dolini

 

Pohod bo v NEDELJO, 14. 2. 2010 

 

Odhod ob 9.00 izpred Kulturnega doma (Cerkev) Šmartno v Rožni dolini

 

Pot nas bo vodila preko Otemne do naselja Rožni vrh, kjer bomo imeli prvi postanek na domačiji Podgoršek (pri Langeršek), nadaljevali bomo do Rigla in naprej nad Jezercami do Lanšperga (razvaline gradu Ranšperg - Rabensberg), tam nas bodo drugič postregli s čajem na domačiji Dominika Hriberška po katerem je nekoč nosilo ime domače kulturno društvo.

 

Pot bomo nadaljevali skozi gozd do naselja Pepelno, kjer je  lepo vidna tudi sosednja občina Žalec in naselje Galicija, in naprej na Šentjungert.  V bivši mežnariji je lepo urejen planinski dom Planinskega društva Galicija, njega topline bomo deležni okoli druge ure.      Od tam pa je nazaj v Šmartno še slabo uro zmerne hoje.

 

Pot ni zahtevna je pa ponekod potrebno prečiti neutrjeno travnato površino ali z listjem posuto gozdno stezo, tako da je možnost zdrsa večja če nimate ustreznih čevljev.  Oblačila naj bodo primerna vremenski napovedi saj bo pohod v vsakem vremenu. (Tudi več kot pol metra snega je že bilo…)

 

V nahrbtniku ne bo odveč kaj za pod zob ali kakšen napitek in pelerina. Zložljive pohodniške palice bi vam utegnile biti v dragoceno oporo proti vrhu katerega izmed hribov.

 

Pohod je primeren za vse starostne skupine - še posebej  celotne družine.

 

Vabljeni na pohod v   Šmartnem, ki je tako blizu in ravno prav daleč  hkrati

 

         Planinska  sekcija  ŠMARTNO

Bojan Točaj