PLANINSKO DRUŠTVO

         L A Š K O

 

 

 

vabi vse ljubitelje gora na izlet

 

T U R S K A    G O R A  (2.251 m)

dne 24.08.2013

 

 

Zberemo se ob 5. uri na avtobusni postaji v Laškem odkoder se z izrednim avtobusom odpeljemo v Logarsko dolino. Naša pešpot se začne na parkirišču pri koči pod slapom Rinka (930 m). Pot nas bo vodila mimo izvira Savinje do planinskega doma na Okrešju kjer bo malo daljši počitek. Nadaljujemo proti Savinjskemu sedlu in pri spominskem obeležju se v ključih podamo proti Turskemu žlebu. V žlebu nas čakajo že prva varovala. Do vrha Turske gore bomo potrebovali 4-5 ur hoje. Po daljšem počitku na vrhu , se vračamo čez Kotliče. Tudi na tej poti nam bodo v pomoč varovala, šli bomo skozi naravno okno v steni Turske gore »sod brez dna« in se pod Brano podali do koče na Kamniškem sedlu. Kdor bo imel več moči in željo lahko osvoji tudi Brano.

Iz Kamniškega sedla se mimo Okrešlja vrnemo na začetek naše poti, kjer nas bo čakal avtobus. Ta del poti naj bi prehodili v 4 urah.

 

Na poti potrebujete čelado, samovarovalni komplet, pohodniške palice, planinsko obutev in oblačila, zaščito pred soncem. Tudi kondicija naj ne bo nezanemarljiva.

 

Hrana in pijača iz nahrbtnika ali v koči.

 

Prijave s pristojbino 15 EUR pobiramo do srede 21.08.2013 oz. do zasedbe avtobusa na tel. štev. 041 317 080 (JOCO). Če se prijavite ste tudi nosilec stroška.

 

 

 

 

RADI SE IMEJTE IN VAREN KORAK V VISOKOGORJU!