PLANINSKO DRUŠTVO

          L A Š K O

 

 

 

 

vabi na

 

 

9. POHOD PO VERTOVČEVIH POTEH

 

v nedeljo 22.11.2009

 

 

 

 

Zberemo se ob 6.uri na avtobusni postaji v Laškem. Z avtobusom se odpeljemo v smeri Celja, proti Ljubljani, Razdrtem, Vipavi do vasice Ustje. Tu se začne pri mogočnem hrastu na Ustjah tudi naša pešpot.  Hodili bomo v smeri Dolenje, Planina, Ostri vrh, Potoki, Jekulini (rojstni kraj Matije Vertovca), Šmarje, Vrtovče, Tevče, Uhanje, do izhodišča pri hrastu na Ustjah.

Na poti si bomo v cerkvici sv. Marjete nad Dolenjami lahko ogledali razstavo – vinski zavetniki, v šoli na Planini razstavo ustvarjalcev iz Planine, osrednji postanek bo v Šmarjah-kulturna slovesnost pred spomenikom Matiji Vertovcu, v Vrtovčah pripravljajo družaben postanek s pogostitvijo in možnostjo nakupa domačih pridelkov, zaključek bo na Ustjah pri hrastu kjer bodo pohodnike pričakale bogato obložene stojnice s pridelki in izdelki domačinov. Na vsej poti odličnega domačega vina ne bo manjkalo, topla malica bo na voljo v Šmarjah.

Skupne hoje bo za  4 do 5 ur in je primerna za vse starostne skupine. Ne pozabite na primerno obutev, obleko in pohodniške palice.

Cena prevoza je 15 EUR.

 

 

Informacije in prijave na telefonski številki 041 317 080 (Joco)

 

 

 

 

 

RADI SE IMEJTE IN VAREN KORAK