PLANINSKO DRUŠTVO LENDAVA

www.pdlendava.si

 

 

VABIMO VAS NA

 

13. POHOD PO MIŠKOVI POTI

 

v soboto, 17. oktobra 2009

 

 

Start pohoda bo med 9:30 in 10:00 uro izpred domačije Miška Kranjca v Veliki Polani.

 

Trasa pohoda:  Velika Polana – Mala Polana – Copekov mlin – Bar Drvarnica Lendava

Lendava – Lendavske in Dolgovaške gorice – Piramida – TUŠ Supermarket Kocet.

 

To je pohod po poteh po katerih je dejansko hodil in jih v svojih literarnih delih opisal naš pisatelj Miško Kranjec. Obenem pot predstavlja del Pomurske planinske poti: žiga v Veliki Polani in Lendavi!

Pot je primerna za vse kategorije pohodnikov od šolarjev do starejših udeležencev. Dolžina pohoda je približno 16  km, ki jih z lahkoto premagamo v štirih do petih urah. V Veliki Polani si bomo lahko ogledali spominsko sobo pisatelja Miška Kranjca. Od Velike Polane do Lendave je pot ravninska. Poteka mimo slikovitega Copekovega mlina na potoku Črnec ter se nadaljuje ob potokih Črnec in Ledava.

V Lendavi zapustimo ravnico in se podamo v slikovite Lendavske gorice od nadmorske višine 165 m na 328 m. Možnost ogleda lendavskega gradu in ogled mumije vojščaka Mihaela Hadika  v kapelici Sv. Trojice! Pot nas bo vodila mimo Piramide, najvišje točke Lendavskih goric, tik ob meji s sosednjo Madžarsko. V neposredni bližini smo pripravili okrepčevalnico pri Lujzovi kleti. Pohod bomo zaključili pri Supermarketu TUŠ Kocet, kjer bo poskrbljeno za prehrano.

 

Startnina:  2 EUR

 

Pohodniki prejmejo kontrolni kartonček, za peti oz. deseti pohod pa spominski vrček (pütro)! Na trasi pohoda bo več postojank kjer pohodnike čaka okrepčilo.

 

Pohodnike bo iz Lendave v Veliko Polano peljal avtobus izpred hotela »Lipa« ob 8:45 uri. Voznikom osebnih vozil priporočamo, da vozila odpeljejo v Lendavo in se vrnejo na start v Veliko Polano z avtobusom!

 

 

POHOD BO OB VSAKEM VREMENU!

 

Kontaktna oseba: László Ligeti  gsm: 040/ 205 778

 

 

PLANINSKO DRUŠTVO LENDAVA