PLANINSKO DRUŠTVO                                                                                 

OŽBALT – KAPLA

                   VABILO !

 

 

Naše članice, člane in druge ljubitelje gora vabimo v nedeljo 10 septembra

 

na III. tradicionalni izlet

 

 na Nebeško goro (962 m)

 

Nebeška gora je najvišji vrh občine Radeče in se nahaja v podnožju bolj znanega Kuma (1220 m), ki je priljubljena planinska točka v Zasavju.

 

Izlet, na katerega vas vabimo, je v bistvu udeležba na tradicionalnem pohodu PD Radeče, ki ga letos organizirajo tretjič zapored in je izveden v okviru občinskega praznika. V zvezi s tem je PD Radeče izdalo tudi poseben dnevnik, v katerem udeleženci  zbirajo žige za posamezno leto. Dnevnike lahko udeleženci dobijo na izhodišču.

 

Start pohoda je ob 8.30 uri v kraju Zagrad pri Radečah.

 

Vzpon – višinska razlika med izhodiščem in ciljem je 700 višinskih metrov, hoje pa je za približno 2,5 ure. Izlet je primeren za osebe z vsaj zmerno kondicijo.

 

Po vrnitvi na izhodišče se lahko po dogovoru zapeljemo do bližnje domačije Gašperja Kiška, kjer  raste na nadmorski višini 520 m najdebelejši domači kostanj v Sloveniji. Mogočnež se ponaša z izjemnimi dimenzijami: visok je 18 m, obseg debla pa v prsni višini znaša kar 10,71 m. Drevesno krošnjo sestavljajo štirje vrhovi, osrednji vrh je suh, vendar drevo še zmeraj obilno rodi.

 

Odhod izpred avtobusne postaje v Ožbaltu bo ob 6.00 uri zjutraj.

 

Glavni vodnik bo Marjan Račnik, ki bo tudi zbiral prijave do petka 8. septembra zvečer na mobitel 051 362 153 ali na marjan.racnik@siol.net. Pomočnik bo Tone Cepec (040 324 966).

 

 

OPREMA: nahrbtnik, planinska obutev, pohodne palice, rezervna oblačila

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika (lansko leto je bila tudi brezplačna enolončnica)

PREVOZ: osebni avtomobili; stroški približno 2000 sit

 

V primeru zelo slabega vremena izlet odpade.

 

 

VABLJENI !!