Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PT CELJE    

Celje, 01.02.2006

 

VABI NA PLANINSKI IZLET

 

 

 

sveti Miklavž (741m)

 

 

 

 

 

 

SREDA, 8. februarja 2006

 

 

Zbirališče: TELEKOM Lava 1 ob 7,30 uri

 

Za kulturni praznik se odpravimo do sv. Miklavža, do domačije pri Mežnarju pod Cicljem (836m). Domačija je skrbno urejena stara kmečka hiša. Ko stopiš vanjo imaš občutek kot da je Maksim Gaspari prav tu dobil navdih za svoje znane slike o kmečkih običajih (folklori) 19. stoletja. V posebni sobi bo krajša slovesnost v posvečena našemu pesniku Prešernu, ki jo bosta za nas pripravila Žarko in Milka Conradi.

 

Do svetega Miklavža vodi cesta iz Moravč skozi zaselek Grmače. Po kulturnem programu se planinsko odpravimo mimo skakalnic, tu je prve skoke poizkušal Primož Peterka, na vrh Ciclja in dalje preko Murovice do grada Tuštanj, če bo čas si lahko vmes ogledamo v vasi Zagorica domačijo matematika Jurija Vege. Vse skozi hodimo po naravni meji med Savsko in Moravško dolino. Od Miklaža do Tuštanja bo potrebno vsaj dobrih 5 ur hoje. Pot ni zahtevna vendar je nujno biti primerno opremljen za zimske razmere (toplo oblačilo, primerna obutev, vetrovka, pohodne palice…).

 

Hrana je iz nahrbtnika, lahko jo naročite tudi pri Mežnarju!

Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa. Zaradi ureditve prevoza vas prosim, da se prijavite do ponedeljka 6.2.2006. Za kritje dela stroškov prevoza je prispevek udeleženca 1.000 sit.

Za podrobnosti me lahko pokličete na 428-3413.

Prijava na telefon: 428-3000

Izlet vodi: Ferdo

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

 

 

Janko Cerkvenik

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!