PLANINSKO DRUŠTVO

ZABUKOVICA

VODNIŠKI ODSEK

 

 

 

 

 

 

 

 

vabi na XXVIII. tradicionalni zimski pohod

po poteh I. Pohorskega bataljona

 

 

 

ROGLA – OSANKARICA – KOT    

 

v soboto, 7.1.2006 ob 7. uri iz Migojnic

 

 

 

Na zasneženem bojišču pri Treh žebljih na Pohorju so v eni največjih ofenziv na Slovenskem nemški okupatorji 8. januarja 1943 borce I. Pohorskega bataljona stisnili v obroč, iz katerega ni bilo izhoda. Padlo je 69 partizanov. V občini Slovenska Bistrica zdaj ta tragični dogodek zaznamujejo s spominskim dnevom, v Rušah s krajevnim praznikom, planinci PD Zreče pa s planinskim pohodom, ki ga že 28 let organizirajo na drugo soboto januarja.

 

ZBRALI se bomo ob 7. uri izpred pisarne društva v Migojnicah in na AP v Žalcu in ob 7.20 uri na AP na Glaziji in se odpeljali mimo Zreč do Koče na Pesku (1386 m). Tu si bomo privoščili našo kavico in pričakali na start pohoda, ki bo ob 9. uri. Pot nas bo od koče vodila po mogočnih pohorskih gozdovih mimo Treh žebljev in spomenika borcem do Doma na Osankarici (1193 m, kar pomeni, da razen nekaj lažjih vzponov pot gre rahlo navzdol). Odvisno od snežnih razmer bomo hodili okoli tri do štiri ure. Po krajšem počitku in malici na domu se bomo v pol ure hoje spustili do vasice Kot (ca. 1000 m), kjer bo organizator pohoda PD Zreče zagotovil že tradicionalni topli napitek. Po tem se bomo z avtobusom odpeljali do Zreč. V športni dvorani OŠ bo zaključna prireditev pohoda z bogatim srečelovom. Tu bomo tudi lahko kupili topli obrok in se zavrteli ob zvokih ansambla Zreških 6. Ob točno določeni uri (običajno med 18. in 19. uro) se bomo zbrali pri našem avtobusu in se odpeljali domov.

 

PRIJAVITE SE najpozneje do četrtka, 5.1. do 15. ure pri tajniku PD Zabukovica Cvetu Jančiču, tel. 041-740-753 in pri organizacijskem vodju Lukanc Boris-Lukatu,   tel. 041-698-740. Cena prevoza je 2.000 SIT za odrasle. Pohod bo v vsakem vremenu, zato potrebujemo zimskemu času in vremenu primerno planinsko opremo.

 

 

 

 

PD ZABUKOVICA ŽELI VSEM PLANINKAM, PLANINCEM IN  LJUBITELJEM NARAVE POLN NAHRBTNIK ZDRAVJA, SREČE, ZADOVOLJSTVA IN VAREN KORAK V LETU 2006!