Planinsko društvo PT Celje

Celje, dne 5. julija 2006

Vabi na planinski izlet

V ČETRTEK 13. julija 2006

MED LIPAMI IN CERKVAMI

 

Zbirališče in odhod: ob 7.00 uri Lava 1 (Telekom), povratek okoli 20.00 ure.

Važno: s seboj morate imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Program mora biti izvršen, čeprav z enotedensko zamudo.

Lahek izlet;  360 m Rv.

Dostop in potek poti: V programu je izlet na Košenjak, toda tam Planinski dom ni oskrbovan, vseeno pa bomo organizirali izlet na obmejno področje od prelaza RADELJ proti zahodu.

Potovali bomo iz Celja skozi Žalec, Velenje, Dravograd in Radlje ob Dravi do mejnega prehoda RADELJ (674 m n. v.). Tam bomo zapustili avtobus in peš prekoračili Slovensko Avstrijsko mejo, po približno 30 minutah hoje bomo prišli do cerkve Sv. Antona (720 m n. v.), hodili bomo dalje proti Sv. Lovrencu (947 m n. v.) in Sv. Lenartu. Po približno uri in pol hoje bomo ponovno prekoračili mejo in se na domačiji Odernik okrepčali z malico.Da bomo osvojili še kakšen vrh se bomo povzpeli na vrh Bricnika (1017 m n. v.), pot bomo nadaljevali do cerkve Sv. Trije kralji, kjer nas bo na Pernatovi ravni čakal avtobus.

Pot ni naporna, hoje bo skupno okoli 4 ure.

Ker teh krajev ne poznamo, nas bo na delu poti kjer bomo hodili peš vodil planinec Planinskega društva Radlje ob Dravi g. Podrzavnik Ludvik.

V letošnjem letu organizira naše Planinsko društvo izlet med tednom to je v četrtek. Izlet je zelo lahek in je namenjen vsem tistim, ki so prosti med tednom ali pa si bodo vzeli dan dopusta za izlet . Namenjen je vsem starostnim skupinam tako predšolskim otrokom v spremstvu, šolskim otrokom v času počitnic, aktivnim ljudem kot dan na dopustu in upokojencem, ki imajo malo časa.

Posebnosti tega izleta: ne bomo osvajali vrhov, ne bomo plezali po skalah , ne bomo naporno hodili, bomo pa videli del naše in sosednje lepe deželice ki je ne poznamo.

 

Stroški izleta: prispevek za prevoz znaša 1000,00 tolarjev, hrana iz nahrbtnika ali na kmetiji  Odernik. Prosim vas, da ob prijavi najkasneje pa ob začetku potovanja sporočite kako se boste prehranjevali (da bom vedel naročiti hrano).

 

Zaradi ureditve prevoza, se prijavite do torka 11. julija letošnjega leta. Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa na avtobus. Za kakršne koli podrobnosti me lahko pokličete na telefon 03/570 7222 ali 041 786 562.

Prijava: recepcija Telekom-a telefon : 4283000

Izlet vodi Izidor

Opozorilo!!

S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!

 

Prijetno počutje med nami in lep planinski pozdrav!

                                                                                                                   Predsednik PD:

                                                                                                                Janko Cerkvenik l. r.