Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PT CELJE   

Polzela, 04.04.2007

 

 

VABIMO NA:

 

 

 

PO MOSTOVIH BENETK

 

 

 

 

V NEDELJO, 15. aprila 2007

Zbirališče: TELEKOM Lava 1, ob 3,00 uri

 

Zakaj ne bi planinarili tudi na 0-metrov, torej Italijani oziroma Benečani organizirajo vsako leto v čast sv. Marka pohod po njihovih mostovih in sedaj je pravi čas da jih mi natančno preštejemo.

 

OPIS POTI:     

Začetek pohoda takoj po razdelitvi kartonov na štartnem mestu. Izbira dolžine hoje po lastnih sposobnostih. Večina se bo odpravila na 11 km. Ob 13. uri na Markovem trgu počakamo na podelitev priznanj.

Po podelitvi se bomo morda, glede na vremenske razmere, odpravili na izlet z ladjo na enega od otokov – Murano, Burano, Lido, ali pa se bomo na povratku domov ustavili na pokopališču nekdanjega koncentracijskega taborišča Gonars. Vse je zanimivo, o smeri pa se bomo odločili med potjo.

Do 17. ure se bomo vrnili k avtobusu, nato pa nas čaka 4 ure vožnje. Avtobus bo tokrat parkiran na Trochettu.

S seboj imejte osebni dokument in nekaj evrov za drobne nakupe.

 

 

Hoja ni naporna, zahteva pa nekoliko vztrajnosti pa tudi kondicije. Oprema naj bo vremenu in terenu primerna. Za Pohodne palice se naj vsak posameznik odloči če so mu nujne, dežnik pa bo kar dobrodošel! Hrana iz nahrbtnika za sladek prigrizek in pijačo ob progi priskrbi tudi organizator! Vračamo se v večernih urah okrog do 21h. za prehod meje je nujen osebni dokument.

 

Zaradi ureditve prevoza pričakujemo vaše prijave do torka 10.4.2007. V ceno izleta je vključeno: prevoz, vodenje, parkiranje in startnina zato vsak udeleženec prispeva € 30, člane do 15 let je prispevek polovičen

€ 15.

Prijave: na recepciji Telekoma 03/4283000. Ob prijavi je nujno plačati startnino € 6 (zaradi potrditev prijav v Benetkah) ostalo na avtobusu!

 

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na tf: 031/323353 (nikoli več na 03/4283413!!)

Izlet vodijo: Alojz Terglav, Ferdo in Slavko Širca!

 

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

Predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

 

 

OPOZORILO!!.00
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!