Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PT CELJE    

Celje, 25. 01. 2007

 

VABI NA PLANINSKI IZLET

 

 

 

 

Pot kulturne dediščine

 

 

 

 

 

ČETRTEK, 8. februarja 2007

 

 

Zbirališče: TELEKOM Lava 1 ob 6,30 uri

 

Tokrat  se za kulturni praznik podajmo po poti kulturne dediščine, ob domačijah naših velikih literatov. To so vasi pod Karavankami pod mogočnim Stolom, prav tu se pričnejo dvigati Savinjske Alpe (pri Žirovnici je njihov najbolj zahodni del). Veliko pomembnih kulturno-zgodovinskih spomenikov nam nudijo te vasi, med katerimi najbolj izstopajo v muzej preurejene rojstne hiše: v Vrbi pesnika Franceta Prešerna in nadškofa Antona Vouka, pisatelja v Doslovčah Frana S. Finžgarja in na Rodinah Janeza Jalna ter v Žirovnici jezikoslovca Matija Čopa, v kulturno-zgodovinsko zakladnico kraja Breznica sodi tudi Janšev čebelnjak. Vse te hiše bomo obiskali in seveda si jih ogledali!  

Zaključimo z kosilom v Žirovnici v Gostilni Kašar. V posebni sobi bo krajša slovesnost, posvečena kulturnemu prazniku. Za nas jo bosta pripravila Žarko in Milka Conradi.

 

Hoje bo za dobrih pet ur in je primerna za vse starosti.

Zaradi ureditve prevoza vas prosim, da se prijavite do ponedeljka 6.2.2007. Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa! Pot ni zahtevna vendar oprema naj bo primerna vremenu in osebni potrebi (palice, obutev, topla oblačila…).

 

Za kritje dela stroškov prevoza, kosila in vstopnine je prispevek na udeleženca € 16,00.

Za podrobnosti me lahko pokličete na 428-3413.

Prijava na telefon: 428-3000

Izlet vodita: Ferdo in M. Pirš

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

 

 

Ludvik Miklavc

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!