Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PT CELJE    

Celje, 09.11.2005

 

VABI NA PLANINSKI IZLET

 

 

 

VRTOVČEV POHOD

 

 

 

NEDELJA, 19. novembra 2006

 

 

Zbirališče: TELEKOM Lava 1 ob 5,00 uri

 

To je že šesti pohod. Hodimo po robovih, koder se stikata slovenski Kras in Vipavska dolina (!!kmalu bodo Martine osmice!!). Za nas je stvar dogajanja kar precej krajevno oddaljena zato je tudi tako zgodnji odhod. No ta ura nas ne bo motila, čeprav bo takrat še trdna noč!

Organizator pohoda je planinsko društvo Ajdovščina.

 

Pričetek pohoda je ob 8.00 uri pri hrastu na Ustjah.

Letos je trasa enaka kot lani, kraj starta in cilja je isti, v Ustjah. Pohodna pot poteka skozi  Dolenje, se dvigne do Planine, nato naglo povzpne na Ostri vrh. Vrh ni visok je pa zelo razgleden, od koder v lepem vremenu seže pogled na vse strani zelo daleč po Krasu in po Trnovskem gozdu. Z vrha sledi še strmi spust do Potoka in dalje do Šmarij. Od Šmarij si sledijo še Vrtovče, Tevče, Uhanje ter zaključek ob 15.30, tam kjer smo začeli, v Ustjah. Organizator bo kar dosti ponujal: malico v gasilskem domu v Šmarju in ob poti nas bodo stregli na različnih točkah, z domačimi dobrotami (kavo, čaj, pecivo...) in seveda letošnjo Martinovo žlahtno kapljico! Velja si ogledati prvo razstavo v cerkvi sv. Marjete nad Dolenjem (do zdaj smo šli vedno neopazno mimo nje) in v Vrtovčah si ogledali stara kmečka orodja in poskusili Vrtovške domače dobrote. Seveda obiščemo tudi krajevno posebnost, domačega mesarja, alians Elvis Presley (seveda, če ne bo kje na gostovanju?).

 

Tura ni zahtevna, potrebna je telesna pripravljenost in seveda vremenu primerna oprema (toplo oblačilo, primerna obutev, vetrovka, pelerina ali dežnik,…).

Skupne hoje je za 5 ur in pol. Hrana je iz nahrbtnika, ali pa… - glej zgoraj!

 

Prijava na telefon: 428-3000.

Zaradi ureditve prevoza vas prosim, da se prijavite do četrtka 16.11.2006. Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa. Za kritje dela stroškov prevoza je prispevek udeleženca 2.000 sit.

 

Za vse podrobnosti me lahko pokličete na 428-3413.

 

Izlet vodita: Ferdo in Luc

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

 

 

Janko Cerkvenik

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!