PLANINSKO DRUŠTVO GORNJA RADGONA

 

V  A  B  I

LJUBITELJE NARAVE IN POHODNIŠTVA NA

 

16. POHOD TREH SRC

 

Planinski pohod sovpada z že tradicionalnim MARATONOM TREH SRC v Radencih, zato je za pohodnike lahko zanimivo tudi spremljanje starta ob 9.30 uri in spodbujanje tekačev na progi. Pohodnike bo krožna markirana trasa pohoda vodila po zanimivih krajih, (Radenci, Boračeva, Žabjak, Orehovci,  Janžev Vrh, Kobilščak, Kapela, Radenci). S 312 m je Kapela najvišja točka pohoda. Na vrhu med vinogradi stoji cerkev sv. Magdalene, ki je bila zgrajena v prvi polovici 19. stoletja in je zaščitena kot sakralni spomenik, ki si ga je vredno ogledati. Od tod je lep razgled po okoliških hribih, ob lepem vremenu so vidni: Pohorje, Kozjak, Boč, Donačka gora, Macelj, Ivanjščica, Haloze, Marije Snežne, Sveti Urban, Stara Gora, Jeruzalem, Prekmurje in razgled vse do Blatnega jezera.

Pot je primerna za vse starostne skupne in jo prehodite v slabih treh urah. Startnine ni !

Da je pohod dejansko primeren za vsakogar potrjuje tudi podatek, da bodo v Radencih letos že tretjič zapored nastopila tudi Koronarna društva od blizu in daleč.  

Pohodniki prejmejo na startu pohoda v Radencih (glasbena hišici v parku) pohodniški kartonček, katerega žigosate na Janževem Vrhu - žig št. 1, Kapeli - št. 2 in v Radencih - št. 3. Kontrolne točke bodo odprte do 15.ure.

Ker del poti poteka po trasi maratona, pohodnike prosimo, da ne motijo tekačev. Na zanimiv rekreativni pohod s prijatelji, sosedi, ali sami s sabo Vas vabimo:

 

KDAJ:  soboto, 20. 05. 2006

KJE:  Radenci

START: Radenci, ob 8.00, glasbena hišica v parku, zaključek pohoda ob 15. uri.

 

Pohod bo organiziran ob vsakem vremenu. Posebno opozorilo velja za uro starta ob 8.00, saj zaradi zapore cest pred startom 26.Maratona treh src prihod v Radence po 9.00 uri ne bo mogoč!

Za podrobnejše informacije in najave večjih skupin pokličite na GSM št. 041-843-203, ali pišite na elektronski naslov: info@pdradgona.si; lahko pa si ogledate tudi našo spletno stran na naslovu: www.pdradgona.si

 

Vljudno vabljeni, naužili se boste lepot, ki jih ponuja naša pokrajina spomladi, kakor tudi kulinaričnih dobrot, ki Vam bodo na voljo ob poti.

 

Lep planinski pozdrav in nasvidenje v soboto, 20.05.2006 v Radencih

na

16. planinskem pohodu TREH SRC

in

26. maratonu TREH SRC

 

Organizacijski odbor

Planinskega društva

Gornja Radgona