PLANINSKO DRUŠTVO

       ŠEMPETER

vabi vse ljubitelje narave in pohodništva na

2-dnevno potepanje po FUŽINSKIH PLANINAH, DOLINI TRIGLAVSKIH JEZER IN VRHOVIH NAD DOLINO

v soboto in nedeljo, 22. in 23. 07.2017 ob 4.00 uri

Tura je primerna za vse, ki redno hodijo v hribe. Da se bomo imeli vsi lepo bo tura razdeljena na težjo in lažjo skupino. S težjo skupino bomo osvajali vrhove, lažja pa bo uživala po planinah in dolini Triglavskih jezer.

Zbrali se bomo pred restavracijo Nekropolis ob 4. urah zjutraj in se odpravili preko Bleda do Bohinja. V Bohinju bomo presedli v kombije in se odpeljali do planine Blato, kjer bomo pričeli s turo. Skupaj se bomo odpravili do koče na Planini pri jezeru, preko planine Dedno polje, mimo planine Ovčarija, do koče na Triglavskih jezerih. Od tu bomo s težjo skupino nadaljevali preko Velikega in Malega Špičja na Prehodavce in naslednji dan preko grebena Zelnaric in Tičaric na kočo pri Triglavskih jezerih. Sestopili bomo mimo Črnega jezera čez Komarčo do koče pri Savici. Lažja skupina pa bo odkrivala lepote doline Triglavskih jezer in se naslednji dan vračala preko Komne do koče pri Savici, kjer bomo skupaj zaključili turo. Domov se bomo z avtobusom vračali v popoldanskih urah.

Vsi udeleženci naj imajo planinsko opremo za visokogorje, hrano in pijačo iz nahrtnika, zaščite proti soncu. Udeleženci težje skupine pa tudi čelado.

Pri prijavi na turo prosimo, da navedete, s katero skupino boste hodili – zaradi rezervacije prenočišča.

Prijave sprejemamo do srede, 19. 07.2017,  oziroma do zasedbe avtobusa na tel. 570 19 44 ali  031 501 244.

 

Pojdite z nami – lepo bo!