PLANINSKO DRUŠTVO

        ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje gora in

pohodništva na

ANKOGEL  3.252 m

v soboto 08. avgusta 2015 ob 4.30 uri

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, odkoder se bomo z izrednim avtobusom odpeljali preko Ljubljane, Karavanškega predora ,mesta Mallnitz /Avstrija/  do spodnje postaje žičnice na Ankogel /Ankogelbahn/. Nato z gondolo  do zgornje postaje žičnice na Ankogel.

Povratna karta za gondolo je 25 EUR.

 

…Ankogel je med najvišjimi vrhovi v svoji skupini gora /Ankogelgruppe/. Višja sta le Hochalmspitze in Grossetendk. Vzpon  močno zmanjša žičnica, le ta nas pripelje prek višine 2600 m visoko in je vrh zelo priljubljen gorniški cilj…

 

Od zgornje postaje nadaljujemo pešpot proti Ankoglu.  Pot je v začetku lahka, prečili bomo razmeroma položen ledenik, kateri nima razpok. Hodili bomo po granitnih ploščah kjer bo potrebna pazljivost ker vse niso najbolj stabilne. Proti vrhu  pa pot postane nekoliko zahtevnejša. Za pot do vrha bomo potrebovali dobre tri ure hoje. Za povratek pa tudi toliko.

Če se bomo vrnili pravočasno /zadnja gondola se vrača  v dolino ob 16.20 uri/ bomo obiskali še kočo Hannoverhaus katera je oddaljen le nekaj minut.

 

Hrana iz nahrbtnika, priporočljive pohodne palice, uhojeni planinski čevlji in zaščita proti soncu in vetru…

 

Prijave s pristojbino 28 EUR za prevoz  sprejemamo do srede 05.08.2015 oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 5701-944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška . Za dijake in študente je cena prevoza polovična, za otroke do 12. leta starosti pa brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI NA VISOKE TURE!