PLANINSKO DRUŠTVO

       ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje narave in pohodništva na

BAVŠKI GRINTAVEC (2347 m)

v soboto, 5. 8. 2017 ob 3.00 uri

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Kranjski gori in čez Vršič do koče pri izviru Soče in naprej do parkirišča Flori.

Tu se prične naša tura. Hodimo po dolini Zadnje Trente. Sledimo oznakam za Bavški Grintavec. Pot nas skozi gozd pripelje do Planine Zapotok. Kmalu izgine gozd in odprejo se nam čudoviti razgledi na vrhove nad dolino Zadnje Trente. Na meliščih pridemo do razpotja in se usmerimo levo. Deno pot pelje čez sedlo Kanja na Bavški Grintavec in je ena izmed najtežjih poti v Sloveniji. Pot nadaljujemo po melišču proti Grebenu, na katerem se priključimo poti s sedla Kanja. Naprej se strmo vzpenjamo s pomočjo nekaj skob, jeklenic in klinov, pridemo na vrh po ca. 5. urah.

Vračamo se skozi Predolino na Planino nad Sočo (2.400 m) do Lemovja (856 m) in do kraja Soča. Tu nas bo čakal avtobus. Od vrha do tu bomo potrebovali ca. 5 ur.

V kolikor bo premalo interesentov, bomo šli z lastnim prevozom, razlika je v tem, da se bomo vračali po isti poti Flori.

Vsi udeleženci morajo imeti planinsko opremo, celade, palice, hrano in pijačo iz nahrtnika, zaščito proti soncu. Na tej poti ni nobene koče, zato imejte dovolj vode s seboj. Pot je zelo zahtevna (ca. 10 ur hoje).

 

Prijave zbiramo do srede 2.8.2017 oziroma do zasedbe avtobusa na tel. 5701-944 ali 031 501 244

POJDITE Z NAMI !