PLANINSKO DRUŠTVO

 

ŠEMPETER

 

vabi na izlet

 

Sveta Planina / Partizanski vrh, Čebine in Čemšeniška planina

v soboto, dne 15.03.2014 ob 07.00 uro - Nekropolis Šempeter

 

 

Pred nami je ponovno nadaljevanje Zasavske planinske poti (ZPP). Tokrat bomo prehodili del poti s tremi kontrolnimi točkami. S prelaza Podmeja oz. zaselka Knezdol se bomo usmerili proti zahodu na slabšo makadamsko cesto v smeri Svete planine. Po nekaj 10-tih korakih bomo zapustili cesto in pot nadaljevali po kolovozu. Naprej se bomo nekaj časa vzpenjali po zložni makadamski cesti, nakar pridemo do manjšega zaselka, kjer nadaljujemo ostro desno, ter nato takoj za hišo levo na vzpenjajoč kolovoz. Kolovoz nas bo najprej vodil čez travnate senožeti, se višje celo za kratek čas nekoliko spustil, ter nas pripeljal v strnjen gozd, kjer se prične strmeje vzpenjati. Višje pot zavije v levo in nas po nekaj 10 korakih hoje pripelje do znamenja ob katerem stoji osamljena hiša. Za hišo se pot ponovno razširi in nas mimo korita z vodo pripelje na prostrana travnata pobočja, severno od Svete planine.

 

Pri gostinskem lokalu na Sveti planini se nahaja 1. KT današnje poti. Od tu se spustimo v zaselek Čebine, kjer se na domačiji znani iz naše zgodovine, nahaja današnja 2. KT. S Čebin se vračamo po isti poti do križišča za Sveto planino, v katerem nadaljujemo v smeri Rudarskega doma na Vrheh. Pri domu zavijemo levo v gozd ter prečimo pobočje do sedla pri Gunet. Tu se strmo povzpnemo v strmino Čemšeniške planine in osvojimo njen najvišji vrh Črni vrh, kjer je tudi žig SPP.Od tu se spustimo do Doma na Čemšeniški planini (tu je danes zadnja 3KT ). Nato sledi le še spust do smučišča Prvine, kjer nas bo čakal avtobus.

 

Za pot bomo potrebovali 6 do 7 ur hoje. Pot ni zahtevna, potrebna je le dobra pohodna kondicija, uhojeni čevlji in primerna oblačila glede na vremenske pogoje.

 

Cena prevoza je 10 € za odrasle, za dijake in študente je cena polovična, za otroke pa je udeležba brezplačna. Prijavite se do srede, 12.03.2014 na tel. štev. 031 501 244.

 

 

 

 

Pojdite z nami !