PLANINSKO DRUŠTVO

     ŠEMPETER

vabi vse ljubitelje narave in

pohodništva

PO CELJSKI PLANINSKI POTI 2. DEL

v soboto 22.04.2017 ob 8. Uri

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se bomo z izrednim avtobusom odpeljali proti Celju, točneje v Tremerje.

Prvi del Celjske planinske poti smo naredili že v mesecu januarju in sedaj nadaljujemo z drugim delom. Ta del poti bo nadomestilo za po programu planirano Zasavsko pot, ker je večina naših vodnikov na usposabljanju.

Začetek poti bo v Tremerju . Za čistilno napravo se bomo po lepi gozdni poti povzpeli do 532m visoke Vipote, se spustili malo nazaj in nadaljevali na 834 m visoki Tolsti vrh, kateri je tudi najvišji vrh celjske planinske poti. Nadaljujemo do Pečovniške koče pod Grmado, kjer bomo imeli daljši počitek. Nato sledi še vzpon na 718 m visoko Grmado. Od tu pa še povratek v Pečovnik, kjer nas bo čakal avtobus.

Tudi drugi del poti bomo zmogli prehoditi v dobrih 4 urah. Je vseskozi lahka pot, malo več pozornosti bo zahteval spust z Grmade v Pečovnik. Kdor pa ne bi hotel kar z Grmade v Pečovnik, je varianta, da se vrnemo nazaj na kočo in pod kočo, po poti po kateri smo se v prvem delu poti vračali iz Celjske koče v Pečovnik.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na Pečovniški koči.

Priporočamo pohodne palice in uhojene planinske čevlje.

Prijave zbiramo do srede 19. aprila 2017 oz. do zasedbe avtobusa na tel. 5701 944 ali  031 501 244.

 

POJDITE Z NAMI PO 2. DELU CELJSKE PLANINSKE POTI!