PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje narave

na TROMEJNIK - GORIČKO

v soboto, 8. 11. 2014 ob 7.00 uri

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Celju, Mariboru, do Gornje Radgone kjer prečkamo mejo, se vozimo malo po Avstriji in se v Cankovem zopet vrnemo v Slovenijo, nadaljujemo mimo Lendavskega jezera, Sv. Jurija, Kuzme do Martinja, kjer se prične naša pešpot na Sotinski breg (418m) ali KUGLO. Tu je tromeja Avstrije, Madžarske in Slovenije s spominskim znamenjem in lepim razgledom na avstrijsko južno Gradiščansko, slovensko Porabje in Stražno krajino na Madžarskem. Naša pot nas vodi naprej po slovensko avstrijski meji do Slatinskega brega in Rdečega brega in naprej do Serdice, kjer nas bo čakal avtobus.

Pot ni naporna, saj hodimo po prelepih gozdnih poteh  med kostanji in vinogradi. Za  celotno pot bomo potrebovali  pet do šest ur lahke hoje.

Ne pozabite na pohodniške palice, primerno obutev in obleko, saj se v jeseni vreme lahko kaj hitro spremeni.

 

Pristojbino za prevoz 17 EUR, zbiramo do srede 05.11.2014 oz.do zasedbe avtobusa, zvečer na telefon 570 19 44 ali 031 501 244, če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI UŽIVAT NA GORIČKO!