PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

Vabi vse ljubitelje gora na

 

KANIN (2587m)

v soboto, 28. 07. 2012 ob 5.00 uri

 

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, od koder se  z izrednim avtobusom odpeljemo  v smeri Ljubljane, Jesenic, Rateč, Trbiža, Predela do parkirišča pri spodnji postaji kaninske žičnice. Po nakupu povratne vozovnice za žičnico, ki stane 14,50 EUR,  se z njo odpeljemo do postaje D. Od tu se peš odpravimo  levo v smeri proti visokemu Kaninu, mimo planinskega doma Petra Skalarja,

Pot nas pripelje do sedla pod Hudim Vršičem (2474m), kjer je tudi razpotje poti.

Sledi nekoliko strmejši vzpon po skalnatem grebenu na katerem se nam odpre lep pogled proti Montažu in Višu. Po krajšem počitku pot nadaljujemo do vrha. Skupina, ki bo želela še na mali Kanin bo potrebovala še 15 minut za dosego le-tega. Za pot od kabinske žičnice do vrha bomo potrebovali dobri dve uri in pol. Udeleženci, ki pa nebi želeli na vrh, bodo lahko počakali pri koči, ki je od kabinske žičnice oddaljena  dobre pol ure, ali pa se sprehodili okoli po smučišču.

Pot je primerena za vse starosti, ne pozabite na dnevnik slovenske planinske poti, primerno planinsko obutev, pohodniške  palice, daljnogled in obilico dobre volje.

Prijave s pristojbino 19 EUR  za avtobusni prevoz, sprejemamo do srede 25. 07. 2012 oz. do zasedbe avtobusa,  zvečer  na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let starosti je brezplačno.

 

 

USPEŠEN VZPON NA MOGOČNI KANIN!