PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER V SAV. DOLINI

V A B I

na pohod po Razgledni poti po Kapli na Kozjaku,

ki bo v soboto, 12. junija 2010

 

http://zupnije.rkc.si/kapla/slike/slide/Cerkev/Zunanjost/Kapla.JPG

 

Kozjak se razprostira severno od Drave med Mariborom in Dravogradom. Med njegovim srednjim delom so med severnim in južnim robom široka in razgibana slemena, ki dajejo pokrajini videz planote. Tod ležijo najpomembnejši kraji: Remšnik, Kapla, Gradišče. Kapla na Kozjaku (777 m) leži tik ob slovensko-avstrijski meji in jo turisti radi obiskujejo. Sestavljajo jo Zg. Kapla, Sp. Kapla in del Javnika.

Razgledna pot po Kapli (3.30 h ), ki jo je domislil in uredil Igor Glasenčnik, vodi iz središča vasi do posameznih točk, med katerimi so Farovški in Pirpamov ribnik, stari mlini in žage, Čumanov kmečki muzej, Čumanovo jezerce z miniaturami ... Med potjo so postavljene klopce, s katerih seže pogled vse do Avstrije, Pece, Uršlje gore in Pohorja. Ena najbolj znanih točk je Odomovo jezero.  Pot ima 20 razglednih točk, po katerih nas bodo popeljali vodniki PD Ožbalt-Kapla, zato boste zagotovo veliko izvedeli.

Zbirno mesto je ob 7.00 uri pri restavraciji Nekropolis v Šempetru.  Cena prevoza je 12,00 EUR  za odrasle, za dijake in študente je cena polovična, za otroke pa je udeležba brezplačna. Prijavite se do srede, 9.6.2010 na tel. štev. 031 501 244 ali  570 19 44, zvečer.

Pojdite z nami, lepo se bomo imeli!