PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

Vabi vse ljubitelje planin

 

PO KEKČEVI POTI NA

SLEMENOVO ŠPICO (1911 m)

v soboto, 18. 10. 2008 ob 7.00 uri

 

Le kdo ne pozna čudovitega prizora, ki obogati marsikateri planinski koledar: v ozadju se nam razkriva gora podobna kristalu, v ospredju pa njeno pravo nasprotje jezerca na visokogorskem pašniku, zelenečih macesnov in pasoče se drobnice. Sama mehkoba v nasprotju z zadaj stoječo ostrorobo goro.  Ali pa ta isti pogled v jeseni: gora je že odeta v snežno odejo, macesni oblečeni v ivju stkani pajčolan, ki se zlate v jutranjem soncu, s tanko plastjo pokrito jezerce pa v ospredju odseva Sleme za njim pa prečudovit Jalovec. Ko se želimo s sliko pred svetom postaviti, jim najpogosteje prikažemo ta prizor. Naš ponos! Naš Matterhorn in Gornergrut, vendar brez zobate železnice in vlečnic. Podobo v kateri ni ničesar kar bi ustvarila človeška roka in je tako že vse rodove. Pristno. Gorniško. Staroslovensko. Vredno našega obiska.

Izpred restavracije Nekropolis,  se bomo z izrednim avtobusom odpeljali preko Trojan,  Kranjske gore, mimo izvira  Save dolinke, Zelencev v dolino pod Poncami kjer si bomo ogledali skakalnice velikanke, od tam pa se odpravili proti koči v Tamarju. Po krajšem počitku bomo pot nadaljevali proti Slemenu in v dobrih dveh urah in pol dosegli vrh, kjer si bomo privoščili daljši postanek, namenjen malici in prečudovitim razgledom, nato pa pot nadaljevali proti Vršiču in se pozno popoldne odpravili proti domu.

 

Izlet je primeren za vse starosti.Potrebujete primerno planinsko obutev, pohodniške  palice, daljnogled, dnevnik slovenske poti in obilico dobre volje.

Prijave s pristojbino 13 EUR sprejemamo do srede 15. 10. 2008 oz. do zasedbe avtobusa, na telefon  5701 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let starosti je brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI V KEKČEVO DEŽELO!