PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

KOKOŠ (674m)

Sobota, 26.1. 2013 ob 7.00 uri

 

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo v smeri Ljubljana - Divača in do vasi Lokve. V zanimivi kraški vasi, si ogledamo privatni vojaški muzej. Čez cesto se prične tudi naša planinska pot na Kokoš. Pot nas bo vodila čez travnike, do vasi Prelože (strnjena kraška vasica s starim vodnjakom), skozi mešan gozd do izvira Vročak. Čez sedlo na Gradišče, kjer bomo lahko uživali ob lepih pogledih na Nanos, Slavnik, Kanin, morje…in dalje proti planinskemu domu na Kokoši. Manjši planinski dom, nekoč karavla je oskrbovan (planinski čaj, topla hrana). Nazaj se spustimo po krajši poti, zopet v Lokve k avtobusu.

 

Lahka planinska markirana pot, je primerna za vse planince, ki zmorejo prehoditi 2h in pol vzpona in 1h in pol spusta. Potrebujete planinske čevlje, pohodne palice in oblačila primerna letnemu času (zima, burja …brrr).

 

Prijave s pristojbino 16EUR + 3EUR (muzej) sprejemamo do srede 23.1.2013 oz do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let starosti je brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI NA KOKOŠ BREZ PERJA!