PLANINSKO DRUŠTVO ŠEMPETER

Vabi vse ljubitelje narave na

KOPITNIK in GORE 
v soboto, dne 28.01.2012 ob 8.00 uri


Že po tradiciji naše  društvo  vsakokrat opravlja  eno izmed slovenskih obhodnic. Tokrat bomo družno prehodili Zasavsko planinsko pot (ZPP) – je vezna pot, ki obstaja že od leta 1960 in  je druga najstarejša. Njen ustanovitelj in skrbnik je MDO Zasavje. Pot obsega 19 KT. Dolžina poti je 140 kilometrov in jo bomo prehodili v sedmih,  do osmih dneh,  oz. etapah. Po opravljeni poti vsak pohodnik dobi  spominsko značko. Pot poteka pretežno po gozdnih stezah in je kot taka uvrščena med lahke poti in tako primerna za vsakogar.

Zberemo se na parkirišču, pri gostišču Nekropolis, od koder se bomo s posebnim avtobusom odpeljali v smeri Zidanega mostu, kjer se prične naš pohod na Kopitnik. Sprva poteka pot skozi naselje Veliko in Malo Širje skozi Mali in Veliki graben. Pri zadnji hiši v vasi,  se naša pot usmeri v strmino našega prvega cilja, vrha Kopitnika. Pot vseskozi poteka pod skalami prepadnega vrha, kjer bomo verjetno ob malo sreče naleteli na čredo gamsov. Pot nadaljujemo po grebenu  Kopitnika, do koče na Kopitniku, kjer nas čaka daljši počitek in seveda člani PD Radeče, ki nam  bodo pripravili dnevnike (ZPP). Dnevniki ZPP nas bodo nato spremljali vse do našega cilja ob zaključku poti na Kumu. Po daljšem postanku sledi  še pohod do naslednje točke poti, planinskega doma Gore, kjer nas bo predvidoma čakal prevoz.

Potrebujete planinsko obutev, vremenu primerna oblačila in opremo (v primeru snega ali dežja pohodne dereze in palice).  Izlet je primeren za vse starosti.


Prijave s pristojbino 10 EUR zbiramo do srede, 25.01.2012 oz. do zasedbe avtobusa  -  zvečer po 20. uri na telefon: 57 01 944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste nosilec stroškov.  Za študente in dijake  je cena polovična,  za otroke do 10 let brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI !