PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

 

Vabi vse ljubitelje planin na

 

 

KOŠENJAK (1522 m)

V soboto, 25. 9. 2010 ob 8.00 uri

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti  Dravogradu mimo Mute do Pernic (1052m), razselek leži na južnem pobočju Košenjaka. Tu se prične naša pešpot po panoramski planinski poti, ki je v pretežnem delu tudi mejna pot med Avstrijo in Slovenijo. Pot nas bo vodila mimo cerkve sv. Urbana do vrha Košenjaka (1522 m) za kar bomo porabili dobre tri ure.

Razgled s Košenjaka ponuja obrise Pohorja, Uršlje gore, Pece in Savinjsko Kamniških alp. Po krajšem postanku se bomo spustili do planinskega doma na Košenjaku, ki ga bomo dosegli v slabi uri. Na domu je možno dobiti topel obrok. Tu nas bo čakal avtobus, skupina, ki se ne bo želela peljati z avtobusom bo pot nadaljevala mimo hribovskih kmetij do Dravograda. Lahko bomo uživali v prelepih razgledih na okoliške hribe in dolino kjer se stekajo Drava, Mislinja in Meža.

Pot ni zahtevna in je primerna za vse pohodnike, ne pozabite na primerno obleko, obutev in pohodne palice.

Prijave s pristojbino 12 EUR pobiramo do srede 22. 9. 2010 oziroma do zasedbe avtobusa, na telefon  031 501 244 ali 57 01 944. Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov, za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let pa brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI!