PLANINSKO DRUŠTVO

Š E M P E T E R

 

vabi na Krasji vrh – 1778 m n.v.

v soboto, 10. septembra 2016. Odhod ob 6.00 uri izpred restavracije Nekorpolis v Šempetru.

Peljemo se do Kobarida, od tam sledimo cesti v smeri Drežnice in naprej v Drežinske Ravne do planine Zaprikaj. Krasji vrh, ki je najvišji vrh grebena Polovnika in je zahodni greben krnskega pogorja, ki se zarezuje v koleno Soče. Pot se zmerno do strmo vzpenja po pobočjih poraslih z gozdom. Na razpotju na višini 1450 m se usmerimo desno in pridemo na severna pobočja Krasjega vrha, ki nas prevzame s panoramskimi razgledi. Severno nad dolino sinje Soče, ter jugozahodno ob pogorju Krna, kjer se s Krasjim vrhom in Debeljakom (1627 m) zaključuje greben Polovnika, imamo brezmejen pogled. 

Vračamo se po južni strani in kmalu pod vrhom zavijemo desno proti kolujem,  to so vojaški položaji  iz prve svetovne vojne, katerih ostanki so okrogli betonski podstavki na južnem pobočju travnatih strmali gore, kjer je razgledna točka in se po 20 minutah hoje vrnemo na markirano pot, ki pelje z vrha. Vračamo se nazaj na planino Zaprikaj. 

Priporočamo pohodne palice in planinsko opremo, dovolj tekočine, hrano iz nahrbtnika, zaščito pred soncem, vetrom ali mrazom! Tura je kondicijsko zahtevna.

Od udeležencev pohoda pričakujemo, da bodo z donacijami oz. prostovoljnimi prispevki pokrili strošek prevoza.

Prijave sprejemamo do 7.9.2016, oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

 

POJDITE Z NAMI, LEPO BO!