PLANINSKO DRUŠTVO ŠEMPETER  

             Vabi v soboto 23.10 2010 ob 6.30  

       

             KRAŠKI ROB   – VZHODNI DEL

                          »UŠESA SLOVENSKE ISTRE«

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Črnemu Kalu. Z avtobusom se pripeljemo do vasice Movraž 215 nm, kjer se začne naša planinska pot. Dvignemo se na 498 nm razgledni KUK, nato po RAVNI PLANOTI KRASA in spust do zapuščene vasice DVORI, kjer bo daljši počitek. Pot nadaljujemo do naravnega mostu in spodmolov SOČERGE. Razgledna grebenska pot vodi na 359 nm VELIKI BADIN in mimo cerkvice sv. KVIRIKA. In zopet se spustimo do vasice Movraž.

 

Trebušastim spodmolom, ki se sklanjajo nad popotnika v bližini Sočerge rečejo                »UŠESA SLOVENSKE ISTRE« , saj slišijo vsak odmev, ki prihaja iz Istre ,Koprskih Brd. Gotovo jih bomo slišali, če le odmev ne bo preglasila burja. Letni časi na Kraškem robu nam nasujejo barv in dišav, da je kaj. Seveda pa svoj višek barve dosežejo jeseni, ko med orumenelimi travami zažari Kraški ruj.

 

Lahka planinska pot je primerna za vse pohodnike.

Hodili bomo po travnikih in kraškem kamenju.

Čas hoje krožne poti je 6h in pol.

Planinci, ki ne želijo prehoditi celotne poti bo na pol poti v vasi Dvori čakal avtobus.

Na poti ni planinskih postojank.

 

Prijave s pristojbino 14 evrov pobiramo do srede 20. 10 oz do zasedbe avtobusa na telefon 031 501 244 ali 57 01 944. Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let pa brezplačna.

 

OPREMA:

-planinski čevlji, palice

-anorak, kapa (burja)

-gamaše (rosa, visoka trava)

 

 

 

                                               POJDITE Z NAMI !