PLANINSKO DRUŠTVO

      ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje gora

in pohodništva na pohod

 

KRIŠKA GORA  (1.471 m)

v soboto, 13. 6. 2015 ob 6.00 uri

 

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, odkoder se z izrednim avtobusom odpeljemo do Golnika. Tam se začne naša pešpot – odpravimo se do Gozda (1 uro hoje). Tu se bomo razdelili v 2 skupini, ena skupina bo nadaljevala po lažji poti do koče na Kriški gori (1,5 ure), druga skupina bo nadaljevala do Tolstega vrha (1.715 m) in od tam do koče na Kriški gori (3 ure). Na koči bomo imeli daljši počitek.

 

Kriška gora (oz. Koča na Kriški gori) je izjemno priljubljen cilj vzhodno od Tržiča, ki nudi prvovrsten razgled na Ljubljansko kotlino. Vzhodno od koče je vzletišče za jadralne padalce. Kriška gora je v slovenski planinski poti, zato, kdor zbira žige naj ima izkaznico s seboj.

 

Vrnemo se po isti poti do Gozda in naprej do Golnika. Pot bo trajala približno 4 ure (krajša pot), oziroma 6 ur (daljša pot). Pot je lahka planinska tura.

 

Priporočamo planinsko opremo, pohodne palice, malica iz nahrbtnika ali na koči.

 

Prijave s pristojbino 15 EUR sprejemamo do srede, 10. 6. 2015, oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 leta starosti brezplačno.

 

POJDITE  Z NAMI!