PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

Vabi na

PLANINO KRSTENICO IN PREVALSKI STOG

v soboto, 05. 10. 2013 ob 6.00 uri

 

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, od koder se  z izrednim avtobusom odpeljemo  v smeri Ljubljane, Bohinja, skozi staro Fužino do parkirišča pod planino Blato. Tu se prične naša pešpot proti planini Blato, ki jo le obidemo in nadaljujemo naprej po  prijetni gozdni poti in po dobri uri prispemo do manjše lovske koče, kjer je razgledišče, od tu nadaljujemo pot do planine Krstenica, kjer se nam odpre lep razgled na Ograde, Krn in spodnje Bohinjske gore, za to pot bomo porabili uro in pol. Skupina z manj moči nas bo počakal na planini, ostali z več moči pa se bomo odpravili na pobočje Malega in Jezerskega Stoga in do opuščene planine Jezera, nato se povzpnemo v manjšo dolinico in naprej do pobočja Prevalskega Stoga, naprej proti studencu na vrh poraščene Eve in nato do golega Adama, od tu pa se vračamo proti planini Krstenica in do parkirišča. Za ta del bomo prav tako potrebovali uro in pol.

Pot je primerena za vse starosti, ne pozabite na primerno pohodniške palice, primerno obleko in obutev, kajti jeseni se vreme hitro spreminja.

Prijave s pristojbino 15 EUR za avtobusni prevoz, sprejemamo do srede03.10. 2013  oz. do zasedbe avtobusa,  zvečer  na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let starosti je brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI, LEPO BO!