PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

vabi vse ljubitelje narave na

 

 

planinski pohod po LENDAVSKIH GORICAH

v soboto, 10. 12. 2011 ob 8.00 uri

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo v smeri Celje, Maribor, Lendava. Po jutranji kavici se prične naša pešpot proti piramidi, tu je tudi najvišja točka Lendavskih goric (327 m). Na vrhu stoji kapelica Sv. Trojice, v kateri je v stekleni krsti shranjena mumija vojščaka Mihaela Hadika. Od kapelice se odpre slikovit pogled na mesto in grad, lepo se vidi tudi ravninski del Mure in še naprej do Kalnika, Ivanjščice, Ravne gore, Boča in Pohorja.

Mi bomo pot nadaljevali po slovensko madžarski meji med vinogradi, spotoma si bomo ogledali nekaj zanimivih prekmurskih hiš in zidanic. Pot nas bo vodila naprej do

Dolgovaških goric do kmetije Kuzma kjer se naš štiriurni pohod tudi konča. Pot ni zahtevna in je primerna za vse udeležence. Ne pozabite na pohodniške palice, primerno obutev in obleko.

 

Prijave s pristojbino 17 EUR zbiramo do srede 07. 12. 2011 oz. do zasedbe avtobusa, na telefon 570 19 44 ali 031 501 244, če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI, VREME BO!