PLANINSKO DRUŠTVO

        ŠEMPETER

 

 

Vabi vse ljubitelje narave

in gora na pohod na

 

 

LISCO (948 M)

 

v soboto 16.03.2013 od 7. uri

 

 

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis odkoder se z izrednim avtobusom odpeljemo v smeri Celje – Zidani most do vasi Breg. Tu se začne tudi naša pešpot. Hodili bomo po gozdu, pa malo po travnatih pobočjih, kolovozu… Šli bomo skozi vas Razbor, mimo cerkve Sv. Jošta. Od cerkve sledi še vzpon po lepo vidni in dobro označeni poti na Lisco. Lisca ima dva vrhova, nižji je Mala Lisca (934m), na višjem stoji meteorološka radarska postaja, pod njim sta dve planinski postojanki : Jurkova koča in Tončkov dom.

Z vrha Lisce, kjer je tudi razgledna plošča se ponuja pogled na mnoge slovenske gore: Snežnik, Kamniško savinjske alpe, Julijske alpe, Gorjance, Zasavsko hribovje…

Po daljšem postanku na koči, se bomo vračali proti Sv. Lovrencu in dalje proti Loki pri Zidanem mostu kjer nas bo čakal avtobus.

Ker bomo hodili po delu razširjene slovenske poti in delu zasavske poti ne pozabite dnevnika za žig.

Pot ni naporna in je  primerna za vse starosti. Zmogli jo bomo prehoditi v štirih do petih urah zmerne hoje.

Ne pozabite na primerno obutev, obleko, gamaše in pohodne palice.

Prijave s pristojbino 15 EUR zbiramo do srede 13.03.2013 oziroma do zasedbe avtobusa na tel. štev. 5701-944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12. leta brezplačno.

 

(Lisca je zamenjava za pohod na Uršljo goro, ker snežne razmere ne omogočajo varnega pohoda)

 

 

POJDITE Z NAMI, LEPO SE BOMO IMELI!