PLANINSKO DRUŠTVO

      ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje narave in planin  na izlet

 

VULKANSKI STOŽCI MADŽARSKE

v soboto in nedeljo, 7. in 8. septembra 2013

 

Planinsko društvo Šempeter in Planinsko društvo ZZZV Celje vas vabita na dvodnevni pohod po Madžarski. To je dežela, ki jo večina pozna kot izrazito ravninsko, vendar se severno od Blatnega jezera vzpenjajo zanimivi vulkanski stožci, ostanki zadnjih delujočih vulkanov v tem delu Evrope.

 

Zberemo se ob 7.20 uri pred restavracijo Nekropolis in se odpeljemo proti Dolgi vasi, nato skozi Lenti do Keszthelya, kjer sledi ogled gradu in mesta. Vožnjo nadaljujemo do  mesta Tapolca in v kolikor bo možno, si bomo ogledali njihov podzemni svet. Nato sledi vzpon na St. Gyorgy hegy, 415 mnv in Badacsony, 488 mnv ter spust do vinotoča. Tu bomo imeli degustacijo madžarskih vin in nato odšli naprej do Balaton Eldorado kampa, kjer bomo prenočili. Tu bo tudi možna večerja po lastni želji.

 

Po zajtrku nadaljujemo vožnjo do naselja Nemesgulacs, kjer se bomo povzpeli na Toti-hegy, 346 mnv ali pa bomo opravili pohod po polotoku Tihany, kjer nas bo tudi čakal avtobus. Obiskali bomo največje svetišče BUDE v Evropi in tam živeče budiste.

 

Na poti domov se bomo ustavili še v zdravilišču Heviz. Možen bo ogled zdravilišča in tudi dvourno kopanje v notranjem bazenu ali v čudovitem naravnem termalnem jezeru med barvitimi lokvanji.

 

Za potovanje potrebujete: nekaj hrane, osebno in planinsko izkaznico, kartico evropskega zdravstvenega zavarovanja, lahke visoke pohodne čevlje in tudi palice vam bodo prišle prav. Pa tudi kopalke in kakšno brisačo vam priporočamo. Forinte bomo zamenjali v mestu Keszthely.

 

Za izlet po vulkanskih stožcih se prijavite na tel. štev. 031 501-244 ali

5701 944 (Silvo). Stroški potovanja znašajo 70,00 EUR (prevoz, nočitev s samopostrežnim zajtrkom, TT, dnevnici in prenočišče za voznika , parkirnine, AC ter degustacija madžarskih vin), ki jih poravnate na avtobusu. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška. Po dogovoru je možna sprememba plana.

 

SREČNO IN VAREN KORAK PO VULKANSKIH STOŽCIH MADŽARSKE!