PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

 

Vabi na 4 dnevni izlet

 

 

PLITVIČKA JEZERA, PAKLENICA, ZRMANJA, KRUPA

ZADAR IN OTOK UGLJAN

od četrtka, 25.06. do nedelje 28.06.2009, odhod ob 5.00 uri

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Plitvicam.

.

Prvi dan:

Ogled Plitvičkih jezer bo trajal okoli 4 ure, potem kosilo v bližnji restavraciji in nadaljevanje vožnje do Selin pri Starem gradu. Namestili se bomo v penzionu MALA SIRENA, od koder bodo potekali vsi naši pohodi. Po nastavitvi bo večerja, po njej pa možnost kopanja v morju, ogleda kraja….

Drugi dan:

Po zajtrku se peš odpravimo proti vhodu v nacionalni park Paklenica in naprej po sprehajalni poti do planinskega doma Manita peč, za kar bomo potrebovali dobri dve uri hoje. V domu bo kosilo, nato pa se vračamo nazaj v penzion Mala Sirena, do večerje možnost kopanja, po večerji zabava z živo glasbo.

Tretji dan:

Po zajtrku se peljemo do vasi Golubič, od tam peš nadaljujemo proti Kodinim mostu, ki omogoča prehod čez reko Krupo. Ob slapovih reke Krupe so posneli film o Vinetuju. Za spust do reke in povratek bomo potrebovali dobri dve uri hoda. Z razgledne točke na vrhu, je čudovit pogled na reke Krupo in Krnjezo in Zrmanjo. Ogledali si bomo tudi manastir Krupa in izvir reke Krupe. Po kosilu v Obrovcu se namestimo na izletniško ladjo, s katero se peljemo po Zrmanji do njenega izliva v morje in nazaj do Obrovca. Med vožnjo bomo občudovali čudovito zeleno barvo reke in naravne znamenitosti rezervata Zrmanje. Po vrnitvi v penzijon Mala Sirena večerja in zabava.

Četrti dan:

Po zajtrku pakiranje in vožnja proti Zadru. Namestitev na trajekt za Ugljan. Na otoku lahek vzpon na Sv.Mihael, po vrnitvi kosilo, nato povratek v Zadar. Sprehod po Zadru in ogled njegovih zanimivosti. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji.

 

Udeleženci, ki se ne bi želeli udeležiti izletov in peš hoje, se lahko v tem času kopajo in uživajo na soncu. Kosilo pa je možno v penzionu Mala Sirena.  

 

Cena za člane  je 215 EUR, za nečlane je 230 EUR po osebi.

V ceno je vključeno:

- zajtrk, kosila in večerje

- vse karte za oglede

- vožnja z ladjo po Zrmanji

- vožnja s trajektom na Ugljan

- avtobusni prevoz

- prenočišče v dvoposteljnih sobah s kopalnico in WC

 

Prijave sprejemamo do 15. 03. 2009 oziroma do zasedbe avtobusa,število je omejeno na 40 oseb, na telefon  57 01 944 ali 031 501 244, ob prijavi je potrebno plačati 50 EUR kavcije, ostanek je možno poravnati takoj ali najkasneje do 01. 06.2009.

Za dijake in študente je cena 205 EUR.

 

 

Pojdite z nami uživat morski zrak ter lepote planin in voda, ki jih ponuja pokrajina!