PLANINSKO DRUŠTVO ŠEMPETER

Vabi vse ljubitelje narave na

PRISTOVŠKI STORŽIČ 
v soboto, dne 18.08.2012 ob 6.00 uri


Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, od koder se bomo s posebnim avtobusom odpeljali v smeri Jezerskega in nato do mejnega prehoda Jezersko -  ( Jezerski vrh).  Od tu bomo pot nadaljevali po »»Storschitz Krainersteig« vse do vrha Pristovškega Storžiča, na katerem se nahaja kovinski križ. Ta pot je sicer označena kot zahtevna, predvsem zato, ker nam skozi ruševje in strmejše pobočje proti vrhu pomaga nekaj jeklenic. Vrh ponuja čudovit razgled tako na našo, kot avstrijsko stran. 

Na izhodišče se bomo vračali po manj zahtevni – lahki poti, v smeri vasi Bela na avstrijskem, do sedla Pastirkov vrh in od tam do avtobusa.  Za celotno pot bomo potrebovali dobre štiri do pet ur.

Potrebujete planinsko obutev, vremenu primerna oblačila in opremo.  Izlet je primeren za vse starosti. Glede na gibanje izven meja SLO imejte seboj tudi kakšen osebni dokument.


Prijave s pristojbino 14 EUR zbiramo do srede, 15.08.2012 oz. do zasedbe avtobusa  -  zvečer po 20. uri na telefon: 57 01 944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste nosilec stroškov.  Za študente in dijake  je cena polovična,  za otroke do 10 let brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI !