PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

vabi vse ljubitelje narave

 

 

         RAKOV ŠKOCJAN IN VELIKO SLIVNICO (1114 m)

                   v soboto, 17. 03. 2012 ob 8.00 uri

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Notranjski. Najprej bomo obiskali naravni spomenik Rakov Škocjan Ob potoku Rak bomo prehodili kilometrsko naravno učno pot od velikega kamnitega mostu do malega kamnitega mostu. Za pot, skupaj z vsemi postanki ob zanimivostih bomo porabili približno uro in pol.

Nato se z avtobusom odpeljemo v vas Brezje (pri Cerknici) od koder bomo krenili na Veliko Slivnico (1114 m), ki je znana tudi kot »Hišna gora čarovnic«. Dosegli jo bomo v uri in pol, kjer se bomo v domu okrepčali. Z vrha je izjemen razgled na Cerkniško polje z  presihajočim jezerom in na gozdnate Javornike. Pot v dolino bo trajala približno eno uro in bo potekala po pašnikih in gozdovih, en del pa po asfaltu. Skupne hoje bo okoli štiri ure. Ne pozabite na dnevnik razširjene Slovenske poti, pohodniške palice in primerno obutev.

Prijave s pristojbino 15 EUR zbiramo do srede 14. 03. 2012 oz. do zasedbe avtobusa, zvečer po 21. uri na telefon 570 19 44 ali 031 501 244, če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI V DEŽELO ČAROVNIC!