PLANINSKO DRUŠTVO ŠEMPETER

Vabi vse ljubitelje planin na pohod po

ŠALEŠKI PLANINSKI POTI – I.

v soboto, 22. 11. 2008, ob 7.00 uri

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se bomo z izrednim avtobusom odpeljali proti Velenju, kjer je pri gostišču Kavčič začetek naše poti. Krenili bomo mimo razvalin Šaleškega gradu, po južnem pobočju Dobrača in Tuševega do kmetije Gončar. Nato nas pot vodi ob vznožju Radojča in Ramšakovega vrha do kmetije Jurko, kjer je že naša tretja točka ŠPP. Od kmetije Jurko pot nadaljujemo do sedla Sedelce, kjer je lepa razgledna točka. Po čudovitem macesnovem gozdu pridemo po cesti do doma na Paškem Kozjaku, kjer nas čaka daljši počitek in nabiranje moči za osvojitev zaselka Sv. Jošt, z lepo cerkvijo iz 13. stoletja. Od vrha nas čaka še daljši spust do kmetije Ramšak, kjer je zadnja kontrolna točka predvidene poti. Po osvojitvi najvišje točke nas čaka samo še spust v Hudo luknjo, kjer nas bo čakal avtobus.

Skupne hoje je približno 6 ur in je primerna za vse starosti. Ne pozabite na primerno obutev, obleko in pohodniške palice.

Prijave s pristojbino 5 EUR pobiramo do srede, 19. 11. 2008 oziroma do zasedbe avtobusa, zvečer 57 01 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov, za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let pa brezplačno.

POJDITE Z NAMI NA POHOD PO »PRVI ETAPI« ŠALEŠKE POTI!