POHOD PO ŠALEŠKI POTI – II. Del

 

 

Planinsko društvo Šempeter vas vabi, da se ponovno zberemo dne 31.01.2009 ob 08.00 uri pri gostišču Nekropolis, od koder krenemo z avtobusom proti Velenju. Pri vodnem zajetju v Hudi luknji bomo nadaljevali z drugim delom Šaleške planinske poti.

 

Začetek naše poti je tokrat pri Migalevcu v Hudi luknji, od koder krenemo po trasi bivše železniške proge in nato po vzhodnem pobočju Tinskega. Hodili bomo mimo kraških jam Špehovka in Pilance, nato mimo cerkve Sv. Vida in obeležja NOB, ko prispemo do gostišča Meh, kjer je naša prva točka. Pot nas nato vodi po eni najbolj razglednih delov, proti kmetiji Metul – naši drugi točki pohoda. Od kmetije Metul nadaljujemo pot po cesti Velenje – Podgorje, mimo domačije Kanduti in kapele, čez Jesenkov vrh, do naše zadnje točke – kmetije Arnežnik, kjer nas bo čakal prevoz.  

 

Pot ni naporna in je primerna za vse udeležence. Hoje je približno za 5 do 6 ur. Priporočamo pohodne palice in planinsko obutev ( vibram podplat ), ter malico v nahrbtnik.

 

Cena prevoza za odrasle je 5 €, za srednješolce je cena polovična, za otroke do 12. leta pa je prevoz brezplačen. Prijavite se pri predsedniku PD Šempeter, do srede 28.01.2009 na tel. št. 031 501-244.