PLANINSKO DRUŠTVO ŠEMPETER

 

Vas vabi na IV. del pohoda
po ŠALEŠKI poti

 

v soboto 27.02.2010 ob 8.00 uri

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis , od koder se bomo z izrednim avtobusom odpeljali do gostilne Savinek nad Šoštanjem, kjer se prične naš tokratni izlet. Od gostilne Savinek se po travniku spustimo skozi gozd v dolino potoka Kramarice in ob njenem toku do izliva v potok Ljubija. Pri Kovaču prečkamo potok Ljubija, nakar nas pot vodi mimo osamljenih kmetij do naše druge točke - kmetija Punčuh. Žig se nahaja na obnovljeni stari kašči.

Od tu se odpravimo proti naselju Skorno, kjer se na kmetiji Jurkovnik ponovno nahaja kontrolna točka. Od kmetije Jurkovnik se po cesti mimo kapele in spominskega obeležja NOV spustimo v dolino reke Pake do ceste Šoštanj - Mozirje. Pri kmetiji Komprej prečkamo Pako in mimo kmetije Koritnik pod viaduktom ceste Velenje - Mozirje prispemo do naše zadnje točke tega dne - kmetija Pocajt v Velikem vrhu. Hoje je za okoli 5-6 ur.

zaradi pričakovanih slabših razmer za hojo ) sneg, blato ) bodite temu primerno obuti in oblečeni.

Cena izleta je za odrasle 8 €, za srednješolce 4 €, za otroke pa je izlet brezplačen. Prijavite se do srede, 24.02.2010 na tel. 5701944 ali 031 501244.

 

 

POJDITE Z NAMI!