PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

vabi vse ljubitelje gora in narave na pohod  na

 

 

 

S K U T O ( 2.542 m )

v soboto 27.07.2013 ob 5.00 uri

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis odkoder se z izrednim avtobusom odpeljemo v     Kamnik in naprej proti dolini Kamniške Bistrice. Naš tokratni cilj bo osvojitev  tretje najvišje gore v Kamniško Savinjskih alpah -  SKUTE. S svojim mogočnim ostenjem je pogosto želen cilj planincev. Pot bomo začeli pri spodnji postaji tovorne žičnice za Cojzovo kočo na Kokrškem sedlu .Po 10 minutah hoje po cesti se bomo usmerili na kolovoz in preko ŽMAVCARJEV po nemarkirani poti povzpeli do bivaka pod Skuto. Od bivaka nadaljujemo še 15 minut po nemarkirani poti katera nas pripelje do markirane poti Kamniško sedlo – Kokrško sedlo. Šli bomo pod Rinkami, na vrhu melišča vstopimo v steno Skute. Na poti nam bodo v pomoč klini in jeklenice. Do vrha bomo potrebovali dobrih 5 ur hoje.

Vračamo se po poti proti Kokrškemu sedlu, mimo Štruce, do razpotja za Dolgi hrbet in dalje na markirano pot Kokrško sedlo – Kamniško sedlo. Do »zgornjega parkirišča« nad spodnjo postajo žičnice se spustimo po nemarkirani poti imenovani GAMSOV SKRET. V bolj zahtevnem delu nam bodo v pomoč varovala, ker pa bomo hodili  po travnatem pobočju previdnost ne bo odveč. Ta del poti bomo zmogli v dobrih 4 urah.

 

Oprema: obvezna čelada, dobro uhojeni planinski čevlji, lahko male dereze, priporočamo pohodne palice in zaščito pred vremenskimi spremembami. Hrana in pijača  iz nahrbtnika in naj zadostujeta za cel dan ker med potjo ni nobene koče.

Tudi kondicija naj ne bo nezanemarljiva.

Skuta je v slovenski planinski poti, zato tisti ki nabirate žige, ne pozabite dnevnika SPP.

 

Prijave s pristojbino  15 EUR zbiramo do srede 24.07.2013 oz. do zasedbe avtobusa, zvečer po 21. uri na telefon 5701 944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška.

 

 

POJDITE  Z NAMI V PRELEPI SVET KAMNIŠKO SAVINJSKIH ALP!