PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER


 
Vas vabi v soboto, 17.10.2009 ob 07.00 uri na

SMREKOVEC (1684m)

 

Dobimo se na parkirišču pri restavraciji Nekropolis v Šempetru. Od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo v smeri Mozirja, Šmihela do parkirnega prostora pod Mozirsko kočo, kjer se prične naša pešpot proti Mozirski koči pod Breskovcem čez Atletsko sedlo do doma na Smrekovcu. Po krajšem počitku se bo skupina z več moči povzpela na vrh, ki je oddaljen dobrih 20 minut. Z vrha je čudovit razgled na Savinjsko dolino, Pohorje, Kamniške planine, Obir… Nato spust do koče in nadaljevanje pešpoti proti Kramarci do Andrejevega doma na Slemenu kjer nas bo čakal avtobus.
Prijetne hoje po smrekovih in bukovih gozdovih  je dobrih 6 ur. Izlet je primeren za vse starosti pohodnikov. Ne pozabite na dnevnik slovenske planinske poti, pohodniške palice, primerno obutev in obleko.

Prijave s pristojbino 8 EUR sprejemamo do srede 14. 10. 2009 oz. do zasedbe avtobusa, zvečer po 21. uri na tel. 5701-944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov, za dijake in študente je pristojbina polovična, za otroke do 12 leta starosti pa je izlet brezplačen.

 

Pojdite z nami oživet lep jesenski dan in čudovit razgled s Smrekovca, tudi kakšna goba se bo našla!